Άφησε την Αγγλία για τα Ελληνικά βουνά & μέσα σε 20 ώρες στέλνει τα προϊόντα στο εξωτερικό.

Ο νεαρός επιστήμονας Σωτήρης Λυμπερόπουλος, μαζεύει χόρτα στα βουνά, που τα μοσχοπουλάει όχι μόνο σε μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό! Ο ίδιος δηλώνει τροφοσυλλέκτης ή, κατά το επιστημονικότερo, εξερευνητής και συλλέκτης αυτοφυούς τροφής.

Κάθε μέρα ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος παίρνει τα βουνά σε αναζήτηση άγριων χόρτων. Με σπουδές στα οικονομικά και με μεταπτυχιακό στην Αγγλία, με εργασία σε πολυεθνική στο Λονδίνο, τα εγκατέλειψε όλα κι έπιασε τις ράχες!.. Να τι αναφέρει: “Επτά το πρωί ανεβαίνω στο βουνό και σε είκοσι ώρες τα άγρια χόρτα είναι στο εξωτερικό.

Τα χόρτα αποθηκεύονται στο παραδοσιακό καλάθι για να περνάει ο αέρας. Κερδίζω τόσα ώστε να μην κάνω κανέναν συμβιβασμό. Κάποιοι μεγάλοι σεφ σκέφτηκαν ότι δεν είχαν τίποτα να χάσουν, συνεργαζόμενοι μαζί μου. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που μου άνοιξαν τον δρόμο όταν δεν με ήξερε κανείς. Γι’ αυτό με συνδέει μαζί τους κάτι παραπάνω από εκτίμηση: Ενας σεβασμός. Αν με πάρουν δέκα η ώρα το βράδυ και μου ζητήσουν να τους βρω πετροκαυκαλήθρες, θα το κάνω με κάθε τρόπο. Είναι οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μένα και σε μια άλλη ηθική για την τροφή”.

Πηγή: e-geoponoi.gr

Previous Πώς να διατηρήσετε τις πατάτες σας φρέσκες
Next Καλλιέργεια Σέλινου

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Καλλιέργεια ελαιοκράμβης (video)

Παρακολουθήστε το παρακάτω video

Δημοσιεύσεις 0 Σχόλια

Η καλλιέργεια της τρούφας στην Ελλάδα και στον κόσμο

Η καλλιέργεια της τρούφας αποτελεί σήμερα μια σύγχρονη αγροτική δραστηριότητα με εκπληκτικές αποδόσεις, κατάλληλη για πολλές ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας μας. Η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Καλλιέργεια τάρακον

Εδαφοκλιματολογικές απαιτήσεις: Το τάρακον ευδοκιμεί σε μέσης σύστασης γόνιμα εδάφη που έχουν καλή αποστράγγιση. Είναι πολύ ευαίσθητο στα άλατα και οι ανάγκες του σε νερό είναι αυξημένες. Κατά τη χειμερινή

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply