Βιολογικά προϊόντα

Βιολογικά προϊόντα
Το 15% σχεδόν των τροφίμων που βάζουμε στο σπίτι μας καταλήγει στις
χωματερές. Το ποσοστό αυτό μάλιστα φτάνει ενίοτε και το 50% της παραγόμενης
τροφής, αν υπολογίσουμε το μακρύ δρόμο από το χωράφι ως το πιάτο μας και από
εκεί στη χωματερή.
Σαν να μην έφτανε αυτή η σπατάλη, αυτό που φτάνει στο πιάτο μας δεν είναι
πάντα ασφαλές. Οι διατροφικοί κίνδυνοι είτε αφορούν υπολείμματα
φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα είτε μεταλλαγμένους οργανισμούς έχουν γίνει
δυστυχώς ρουτίνα.
Παρ’ όλα αυτά, ο συνειδητός καταναλωτής μπορεί να αντιδράσει, καθώς έχει
επιλογές. Προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα. Προσέξτε όμως. Τα προϊόντα με τον
χαρακτηρισμό «βιολογικά», θα πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση από κάποιον
αναγνωρισμένο φορέα (εθνικό ή του εξωτερικού). Συγκεκριμένα, θα πρέπει να
φέρουν μία από τις παρακάτω σημάνσεις ή, αν πρόκειται για εισαγόμενα προϊόντα,
αντίστοιχα αναγνωρισμένα σήματα του εξωτερικού.
Το ευρωπαϊκό σήμα της Βιολογικής Γεωργίας
Το σήμα πιστοποίησης της ΔΗΩ
Το σήμα πιστοποίησης της ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ
Το σήμα πιστοποίησης της ΒΙΟΕΛΛΑΣ

www.greenpeace.gr
Previous AMINOTON - Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Next Απορρυπαντικά-Καθαριστικά

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Βιολογική Γεωργία 0 Σχόλια

Το φρέσκο είναι το… καλύτερο φρούτο

Το φρέσκο είναι το… καλύτερο φρούτο Σταφίδες, δαμάσκηνα, χουρμάδες, σύκα, βερίκοκα, ροδάκινα, μπανάνες, μάνγκο, ακτινίδια, αχλάδια, παπάγια, ανανάς, μούρα, κεράσια? Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί για τη θρεπτική αξία των αποξηραμένων

Βιολογική Γεωργία 0 Σχόλια

Biofach 2012: Η αγορά των βιολογικών προϊόντων συνεχίζει να αυξάνει

Ο τομέας αυξήθηκε σημαντικά στις ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.Το 2010, η παγκόσμια αγορά βιολογικών αυξήθηκε σε 59 δισεκατομμύρια δολάρια ( περίπου 44,5 δις ευρώ)  – Σταθερές σε παγκόσμιο επίπεδο

Ελιά 0 Σχόλια

Πρoστατευμένο: Μυκόρριζες και Ελιές – Για πλήρη πρόσβαση, επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply