Θερίζει η νόσος νοζεμίαση

Θερίζει η νόσος νοζεμίαση

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η ασθένεια νοζεμίαση για τους Έλληνες μελισσοκόμους, αφού χιλιάδες παραγωγοί βλέπουν κόπους χρόνων να καταστρέφονται.
Περίπου … 250.000 ως 300.000 μελίσσια υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί την τελευταία τριετία από την ασθένεια, από τα 1.300.000 δηλωμένα – καταγεγραμμένα στις αρμόδιες αρχές.
Άγνωστο τι συμβαίνει με τα χιλιάδες αδήλωτα μελίσσια ερασιτεχνών, που παράγουν συνήθως μέλι για την οικογένεια ή για λιγοστούς φίλους.
Τα περισσότερα κρούσματα νοζεμίασης από το παράσιτο nosema εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.
Όπως δηλώνει η δρ. Μελισσοκομίας – Επικονίασης του Ινστιτούτου Μελισσοκομίας του ΕΘΙΑΓΕ, που εδρεύει στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, Φανή Χατζήνα, υπάρχουν περιοχές, που η νοζεμίαση έχει σκοτώσει από 20% έως 50% του πληθυσμού των μελισσών και τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σε περιοχές με υγρασία και χαμηλό υψόμετρο.
Δημοσιεύτηκε στο troktiko.eu
Previous Το φοινικόδασος του Πρέβελη αναγεννήθηκε
Next Αουκούμπα - Φυτό ανθεκτικό σε σκίαση και ρύπανση

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Πρόγραμμα απόσυρσης μπαταριών από την Tesla

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Motors ξεκίνησε μια στρατηγική ανακύκλωσης κλειστού βρόχου για πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου προς ολόκληρη την Ευρώπη. Λόγω της προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την

Συμβουλές για ερασιτέχνες 1Comments

Σπορά σπανακιού

Το σπανάκι είναι ένα σηµαντικό χειµερινό λαχανικό που ευδοκιµεί σε βαθιά, πλούσια αµµοπηλώδη εδάφη µε pH 6-7. Για να έχουμε φρέσκο σπανάκι προς κατανάλωση τις ηµέρες του Πάσχα η σπορά

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Πώς να διατηρήσετε τις πατάτες σας φρέσκες

Πολλοί είναι οι καταναλωτές που έσπευσαν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες πατάτας εκμεταλλευόμενοι το «κίνημα της φθηνής πατάτας». Διαβάστε εδώ μερικές συμβουλές για να αποθηκεύσετε σωστά τις πατάτες μέχρι να είστε έτοιμοι

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply