Καλλιέργεια ορχιδέας στο σπίτι. Τι πρέπει να προσέχουμε!

Καλλιέργεια ορχιδέας στο σπίτι. Τι πρέπει να προσέχουμε!

orxideaΓια την καλλιέργεια της ορχιδέας στο σπίτι, το σημαντικότερο  που πρέπει να προσέχουμε είναι το πότισμα.

Μία φορά την εβδομάδα επαρκεί για τις περισσότερες τουλάχιστον ορχιδέες. Κάποιες ποικιλίες θέλουν συχνότερο πότισμα κυρίως την περίοδο ανθοφορίας. Σε όλες όμως τις ποικιλίες αφήνετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν ξαναποτίσετε.

Η καλύτερη μέθοδος να ποτίσετε τις ορχιδέες είναι βυθίζοντας τη γλάστρα σας σε λεκάνη ή κουβά που περιέχει χλιαρό (όχι κρύο) νερό, αφήστε την για λίγα λεπτά να τραβήξει όσο νερό χρειάζεται ώστε να βραχεί καλά όλο το «χώμα» της και μετά αφήστε τη να στεγνώσει και να βγάλει το επιπλέον νερό. 

Ποτέ μην αφήνετε την ορχιδέα σας να πατάει σε νερό, αδειάζετε ανελλιπώς το πιατάκι της γλάστρας σας γιατί το σάπισμα των ριζών συμβαίνει πολύ γρήγορα και είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να δολοφονήσετε το φυτό σας. Γενικά, είναι προτιμότερο η ορχιδέα σας να διψάσει παρά να πνιγεί και μην πιτσιλάτε τα λουλούδια όταν ποτίζετε γιατί αυτό περιορίζει τη διάρκειά τους.

Πηγή: valentine.gr

Previous Οι ζωντανές γέφυρες από ρίζες δέντρων (video)
Next Britta Rilley: Ένας κήπος στο διαμέρισμά μου

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 2 Σχόλια

Kαλλιέργεια φράουλας στο σπίτι

Μπορoύμε να  καλλιεργήσουμε φράουλες στο μπαλκόνι μας.  Για το μπαλκόνι, γλάστρες ή παρτέρια βάθους 25 – 30 cm και πλάτους, ανάλογα με τα φυτά που θέλουμε να βάλουμε (το καθένα

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Τι ρίχνουμε στους μπλε κάδους

Στους μπλε κάδους τοποθετούμε: -Συσκευασίες από Αλουμίνιο (αναψυκτικά, μπίρες…) -Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο (από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό…) -Συσκευασίες από Πλαστικό (μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι,

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Το σωστό κομπόστ δημιουργείται όταν παρέχετε στο κάδο σας το σωστό μείγμα των βασικών συστατικών για τα εκατομμύρια των μικροοργανισμών που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τρώνε, πολλαπλασιάζονται

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply