Καλλιέργεια σχινόπρασου

Σχοινόπρασο

Eδαφοκλιματολογικές απαιτήσεις: Τα σχοινόπρασα χρειάζονται εδάφη μέσης σύστασης, γόνιμα και καλά αποστραγγισμένα. Έχουν ανάγκη από αρκετή υγρασία, προτιμούν κλίμα δροσερό, και οι πιο κατάλληλες εποχές για ανάπτυξη τους είναι το φθινόπωρο, ο χειμώνας και η άνοιξη.

Πολλαπλασιασμός: Γίνεται με σπόρο.

Εποχή και τρόπος φύτευσης: Η πιο κατάλληλη εποχή φύτευσης θεωρείται το φθινόπωρο. Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 30 εκατ. τόσο μεταξύ των γραμμών όσο και των φυτών πάνω στη γραμμή.

Χρήση: To σχοινόπρασο που μυρίζει κρεμμύδι μπαίνει όπου χρησιμοποιείται το κρεμμύδι, διότι μυρίζει πιο απαλά και είναι πιο ευκολοχώνευτο από το κρεμμύδι, καθότι δεν περιέχει πολλά άλατα του θείου όπως το κρεμμύδι. Ένα μίγμα 1:1:1, σχοινόπρασο – μαϊντανός – τάρακον, χρησιμοποιείται στις ομελέτες, στο κοτόπουλο και στο ψάρι.

Τα σχοινόπρασα μόνα τους χρησιμοποιούνται στις σαλάτες, στα σάντουιτς, στις σούπες και ως γαρνίρισμα. Τα ξηρά σχοινόπρασα μπαίνουν πάνω στις σούπες ή μέσα σε χυμό λεμονιού.

Πηγή: moa.gov.cy

Previous Η αλάτωση των εδαφών απειλεί τα εδάφη της Ευρώπης
Next Καλλιέργεια τάρακον

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Καλλιέργεια ρυζιού στην Ιαπωνία (εικόνες)

Η εκπληκτική τέχνη που έχει ξεφυτρώσει σε καλλιέργειες ρυζιού στην Ιαπωνία δεν είναι δημιουργία εξωγήινων. Έχουν φυτευτεί με έξυπνο τρόπο. Οι αγρότες δημιουργώντας τα τεράστια σχέδια δεν χρησιμοποιούν μελάνι ή

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Νέες καλλιέργειες σε ημιορεινές περιοχές της χώρας μας

Οι παραγωγοί των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της χώρας μας πάντοτε μειονεκτούσαν σε σχέση με τους συναδέλφους τους των μεγάλων, εύφορων πεδιάδων όχι μόνο στο ότι διέθεταν μικρό κλήρο αλλά

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Καλλιέργεια τάρακον

Εδαφοκλιματολογικές απαιτήσεις: Το τάρακον ευδοκιμεί σε μέσης σύστασης γόνιμα εδάφη που έχουν καλή αποστράγγιση. Είναι πολύ ευαίσθητο στα άλατα και οι ανάγκες του σε νερό είναι αυξημένες. Κατά τη χειμερινή

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply