Καλλιέργεια τάρακον

Εδαφοκλιματολογικές απαιτήσεις: Το τάρακον ευδοκιμεί σε μέσης σύστασης γόνιμα εδάφη που έχουν καλή αποστράγγιση. Είναι πολύ ευαίσθητο στα άλατα και οι ανάγκες του σε νερό είναι αυξημένες. Κατά τη χειμερινή περίοδο το τάρακον καλλιεργείται υπό κάλυψη και θέρμανση.

Πολλαπλασιασμός: Η ποικιλία French πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα, ενώ οι υπόλοιπες πολλαπλασιάζονται και με σπόρο.

Χρήση και ιδιότητες: Το τάρακον είναι ένα από τα τέσσερα κυριότερα βότανα που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική. Τα άλλα είναι τα σχοινόπρασα, ο μαϊντανός και το chevril. To τάρακον χρησιμοποιείται στις σαλάτες, στο κοτόπουλο, στο συκώτι, στα αυγά και στην ψαρόσουπα. Επίσης, αρωματίζει το ξίδι και το λάδι.

Πηγή: moa.gov.cy

Previous Καλλιέργεια σχινόπρασου
Next Ναρκοπέδιο με… καρπούζια

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Καύσιμο από αγριοαγκινάρες

Τι είναι η αγριοαγκινάρα Η αγριοαγκινάρα (λατ. Cynara cardunculus, Αγγ. Cardoon ή Spanish thistle artichoke) είναι ένα πολυετές φυτό Μεσσογειακής προέλευσης, καλά προσαρμοσμένο στις ξηροθερμικές συνθήκες της Ν. Ευρώπης. Η

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Σαλιγκαροτροφία

O τύπος της μικτής εκτροφής σαλιγκαριών, διακρίνεται σε δύο στάδια: 1. Αναπαραγωγή που πραγματοποιείται σε θάλαμο κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες 2. Πάχυνση που πραγματοποιείται σε εξωτερικά διαμορφωμένα πάρκα (Δικτυοκήπια). Τα

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Περιζήτητη και κερδοφόρα η πολύχρωμη πιπεριά

Στη χώρα μας καλλιεργούνται 32 με 38 χιλιάδες στρέμματα ετησίως, με μία μέση παραγωγή 2.500-3.000 κιλά το στρέμμα Καυτές… αποδόσεις υπόσχεται η καλλιέργεια της πιπεριάς στη χώρα μας με τη

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply