Καλλιέργεια τάρακον

Εδαφοκλιματολογικές απαιτήσεις: Το τάρακον ευδοκιμεί σε μέσης σύστασης γόνιμα εδάφη που έχουν καλή αποστράγγιση. Είναι πολύ ευαίσθητο στα άλατα και οι ανάγκες του σε νερό είναι αυξημένες. Κατά τη χειμερινή περίοδο το τάρακον καλλιεργείται υπό κάλυψη και θέρμανση.

Πολλαπλασιασμός: Η ποικιλία French πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα, ενώ οι υπόλοιπες πολλαπλασιάζονται και με σπόρο.

Χρήση και ιδιότητες: Το τάρακον είναι ένα από τα τέσσερα κυριότερα βότανα που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική. Τα άλλα είναι τα σχοινόπρασα, ο μαϊντανός και το chevril. To τάρακον χρησιμοποιείται στις σαλάτες, στο κοτόπουλο, στο συκώτι, στα αυγά και στην ψαρόσουπα. Επίσης, αρωματίζει το ξίδι και το λάδι.

Πηγή: moa.gov.cy

Previous Καλλιέργεια σχινόπρασου
Next Ναρκοπέδιο με… καρπούζια

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Προστατευμένο
Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Για τους πιο εκλεκτικούς υπάρχει το πολύχρωμο καλαμπόκι!

Ακόμα και στο καλαμπόκι μπορείτε να βρείτε ποικιλίες χρωμάτων! Και συγκεκριμένα στο «Iνδικό καλαμπόκι», όπου μπορείτε να πετύχετε μαύρους, κόκινους, μπλε, ακόμα και μόβ σπόρους. Φυσικά υπάρχει μια πολύ λογική

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Καλλιέργεια μανιταριού Pleurotus Ostreatus

Το μανιτάρι pleurotus ostreatus έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με το άλλο καλλιεργούμενο είδος μανιταριού. Αυτό το πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο μανιτάρι καλλιεργείται σε υποστρώματα

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply