Μικρασιάτικη κουζίνα – Πώς να φτιάξετε ψητά κυδώνια

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Ψητά κυδώνια

Υλικά

3 μεγάλα κυδώνια

250γρ ζάχαρη

500 ml Νερό

1/2 φλιτζάνι τριμμένα φιστίκια

3-4 γαρίφαλα σπασμένα

Εκτέλεση

 

Πλύνετε και κόψτε τα κυδώνια στη μέση και καθαρίστε τα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Βάλτε τα σε ένα ταψί και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη. Ρίξτε το νερό και το γαρίφαλο και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε το στους 180οC για μια ώρα, ξεσκεπάστε το και ψήστε το για λίγα λεπτά ακόμα. Αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να το σερβίρετε.

Πασπαλίστε το με φιστίκια και συνοδέψτε το με παγωτό βανίλια ή με γιαούρτι.

Πηγή: Μικρασιατική φωνή, Αρ. Φύλλου 97, Οκτώβριος Νοέμβριος 2011, Διμηνιαία εφημερίδα του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.

Previous Η ελαιοκανθάλη, συστατικό του ελαιόλαδου, καταπολεμά το Αλτσχάιμερ
Next Τι μπορώ να φυτέψω τώρα - Μάιος

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Διατροφή 0 Σχόλια

Wonderplant: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον γεωργικό τομέα από 4 βιομηχανίες τροφίμων

Wonderplant: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον γεωργικό τομέα από 4 βιομηχανίες τροφίμων NEA ώθηση στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών αλλά και στην ελληνική οικονομία επιχειρεί να δώσει η εταιρία Wonder­plant,

Διατροφή 0 Σχόλια

Ασπιρίνη made in Crete

Η κρητική ασπιρίνη, συσκευασμένη σε κάψουλα, είναι ένα φυσικό προϊόν που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο. Τη «μαγική» κάψουλα παρασκεύασε η ομάδα των καθηγητών του

Διατροφή 0 Σχόλια

Λεμόνια … δηλητήριο στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές της Κρήτης!

Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα με την τοξική ουσία "tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα όπως αποδείχτηκε μετά από πειράματα, και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο Το CretePlus.gr

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply