Παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα, η αγορά βιολογικών προϊόντων στη Γερμανία

Οι εισαγωγές βιολογικών προϊόντων στη Γερμανία, αυξάνονται δυναμικά τα τελευταία χρόνια, αλλά η χώρα μας αν και έχει τις δυνατότητες, απουσιάζει από αυτή την ενδιαφέρουσα αγορά.

Η εγχώρια γερμανική παραγωγή δεν επαρκεί για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση και εκτιμάται ότι την τριετία 2008 – 2010 οι εισαγωγές βιολογικών προϊόντων διπλασιάσθηκαν (πχ. των σιτηρών αυξήθηκαν κατά 65% και των φρέσκων φρούτων κατά 100%).

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε έκθεση που υπογράφει η σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας Χριστίνα Στεφανίδου, οι σημαντικότερες χώρες προέλευσης βιολογικών προϊόντων για τη Γερμανία, είναι η Αίγυπτος, η Ιταλία και το Ισραήλ για τις πατάτες με αυξητική τάση κυρίως από την Αίγυπτο. Το 50% των βιολογικών καρότων είναι εισαγόμενο κυρίως από την Ολλανδία και το Ισραήλ. Βιολογικά προϊόντα εισάγονται, επίσης, από τη Δανία, Αυστρία, Πορτογαλία, Ισπανία και Αργεντινή.

(Πηγή: ana-mpa)

Previous Πεταμένο φαγητό
Next Το τυρί που κατακτά τον κόσμο

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Ελληνικά ψυχανθή αντικαθιστούν την μεταλλαγμένη σόγια

Τα «ταπεινά» ψυχανθή της ελληνικής γης, όπως το κουκί, το ρεβίθι, το μπιζέλι και το λούπινο, είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά και για

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Η καλλιέργεια της τρούφας στην Ελλάδα και στον κόσμο

Η καλλιέργεια της τρούφας αποτελεί σήμερα μια σύγχρονη αγροτική δραστηριότητα με εκπληκτικές αποδόσεις, κατάλληλη για πολλές ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας μας. Η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Πλεονεκτήματα Σαλιγκαροτροφίας

Δε χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια για την κατασκευή των εκτροφείων, αλλά πολλή καθαριότητα, καθώς και τοποθέτηση αρωματικών φυτών, όπως βασιλικός, δυόσμος, θυμάρι, ρίγανη κ.λπ.   Το σαλιγκάρι είναι υγιεινό αλλά και

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply