ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Κουνέλι με ελιιές τσακιιστές
Υλικά
1 κουνέλι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο (ελαφρά χτυπημένες)
3/4 ποτηριού λευκό κρασί
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
200 γρ. ελιές τσακιστές
δάφνη
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
● Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες.
● Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές.
● Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το
σκόρδο. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κουνέλι και το αφήνου-
με να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
● Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη,
λίγο νερό, αν χρειαστεί, και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι σχεδόν
να ψηθεί.
● Προσθέτουμε τις ελιές, το αλάτι και το πιπέρι και τα ψήνουμε ακόμα
λίγο μέχρις ότου η σάλτσα αρχίσει να πήζει.
● Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ρύζι πιλάφι.
Previous ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Next ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Ελιά 0 Σχόλια

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)

Ελιές μαύρες χωρίς αλάτι Μαζεύουμε τις ελιές, αφού τις αφήσουμε να ωριμάσουν πολύ καλά πάνω στο δέντρο και να αρχίσουν να πέφτουν. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε

Ελιά 0 Σχόλια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Ελιόπιτα με προζύμι σε ταψί Υλικά 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο ½ κουταλάκι κοφτό αλάτι 2 ποτήρια νερό χλιαρό (περίπου) ½ ποτήρι ελαιόλαδο 1 κουταλιά δυόσμο ξερό 1 δέσμη κόλιαντρο ψιλοκομμένο

Ελιά 0 Σχόλια

Πώς φτιάχνω τις ελιές μου

Πώς φτιάχνω τις ελιές μου;

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply