Συνταγές με ελιές

Συνταγές με ελιές

Σουτζουκάκια με ελιές
Υλικά
½ κιλό κιμά (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή)
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 ποτήρι κρασί άσπρο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι, κύμινο (αρτισιά)
Υλικά για τη σάλτσα
½ κιλό ντομάτες ώριμες λιωμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. πράσινες ελιές
Τρόπος παρασκευής
● Μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί και αφού το στύψουμε καλά, το
ρίχνουμε στον κιμά.
● Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και ανα-
κατεύουμε καλά.
● Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, βρέχοντας τα χέρια μας με κρασί.
● Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
● Για τη σάλτσα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα την ντομάτα, το ελαι-
όλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
● Προσθέτουμε στη σάλτσα τα σουτζουκάκια μαζί και τις ελιές και τα
ψήνουμε περίπου για 15 λεπτά.
● Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.
Σημ.: Τα σουτζουκάκια μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο. Αφού τα
πλάσουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί, τα καλύπτουμε με τα υλικά της
σάλτσας και τα ψήνουμε.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Next Αλλάζει η πολιτική πιστοποίησης τροφίμων στην Ε.Ε.

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συστάσεις φυτοπροστασίας 0 Σχόλια

Αντιμετώπιση Κυκλοκονίου στην Ελιά – Μάρτιος

Κυκλοκόνιο Η ασθένεια αυτή προσβάλει κυρίως τα φύλλα της ελιάς και δημιουργεί σ’ αυτά χαρακτηριστικές κηλίδες στην πάνω επιφάνεια.  Όταν η προσβολή είναι έντονη προκαλείται φυλλόπτωση. Την περίοδο αυτή πάνω

Μυκόρριζες 0 Σχόλια

Micosat και καταπολέμηση Βερτιτσιλίου στην Χαλκιδική

Για το 3ετές πρόγραμμα του ΕΘΙΑΓΕ πατήστε ΕΘΙΑΓΕ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – «Η ασθένεια Βερτισιλλίωση και η αντιμετώπιση της», Επιμέλεια σύνταξης: Ζ. Ζαρταλούδης, Φ.

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply