Ποιες τροφές έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα

Το Environmental Working Group, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός των ΗΠΑ υπέρμαχος πολιτικών που προστατεύουν την υγεία σε ατομικό και γενικό επίπεδο, εκδίδει έναν οδηγό σχετικά με τη χρήση φυτοφαρμάκων στις τροφές και βασίζεται σε 43.000 τεστ. Από 43 διαφορετικές κατηγορίες φρούτων και λαχανικών τα ακόλουθα 12 προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων:
• Μπρόκολο
• Μελιτζάνα
• Βλίτα
• Μπανάνα
• Kiwi
• Σπαράγγια
• Μπιζέλια
• Μάνγκο
• Ανανάς
• Γλυκό καλαμπόκι
• Αβοκάντο
• Κρεμμύδι

Οι 12 τροφές με την μεγαλύτερη επιβάρυνση, στις οποίες βρεθήκαν μεγαλύτερος αριθμός φυτοφαρμάκων ήταν οι ακόλουθες:
• Ροδάκινα
• Μήλα
• Πιπεριές
• Σέλινο
• Νεκταρίνια
• Φράουλες
• Κεράσια
• Μαρούλι
• Σταφύλια
• Αχλάδια
• Σπανάκι
• Πατάτες

Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά εξ ορισμού καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων.
Επιπλέον, η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ σχετικά με τις βιολογικές τροφές – ένα 4ετές πρόγραμμα χρηματοδοτημένο από την Ε.Ε. ονομάζεται: Ποιοτική Χαμηλού Συντελεστή Παραγωγής Τροφή. (QLIF project) – βρήκε ότι οι βιολογικές τροφές είναι κατά πολύ πιο θρεπτικές από αυτές της συμβατικής καλλιέργειας.

Για παράδειγμα, αυτή η μελέτη βρήκε ότι τα βιολογικά τρόφιμα:

• Περιέχουν μέχρι και 40% περισσότερα αντιοξειδωτικά
• Περιέχουν υψηλότερα επίπεδα ωφέλιμων μεταλλικών στοιχείων όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος
• Το βιολογικό γάλα περιέχει 90% περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Πηγή:  deltio-kairou.blogspot.com

Previous Πως να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι
Next Ελληνικά ψυχανθή αντικαθιστούν την μεταλλαγμένη σόγια

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Προσέχτε τι τρώτε έξω

Ο κίνδυνος της ποικιλίας O κατάλογος βρίθει εδεσμάτων και εμείς, προκειμένου να γευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερα δείγματα της τέχνης του σεφ, παραγγέλνουμε ποικιλίες, που συνήθως τιτλοφορούνται τόσο ποικιλο-τρόπως όσο

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια
Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Σπορά σπανακιού

Το σπανάκι είναι ένα σηµαντικό χειµερινό λαχανικό που ευδοκιµεί σε βαθιά, πλούσια αµµοπηλώδη εδάφη µε pH 6-7. Για να έχουμε φρέσκο σπανάκι προς κατανάλωση τις ηµέρες του Πάσχα η σπορά

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply