Ποιότητα Βιολογικών Τροφίμων

Τραπέζι με ποικιλία βιολογικών κρεάτων

Γνωρίζετε ήδη ότι η βιολογική γεωργία είναι ωφέλιμη για το περιβάλλον και για τα ζώα. Ένας από τους κυρίαρχους στόχους της βιολογικής γεωργίας είναι η παραγωγή ειδών διατροφής με ελκυστικές αυθεντικές γεύσεις, χαρακτηριστικά και ποιότητα. Αυτό επιτυγχάνεται στο αγρόκτημα μέσω αυστηρών απαγορεύσεων στη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) και αυστηρών περιορισμών στη χρήση:

  • Φυτοπροστατευτικών ουσιών (ζιζανιοκτόνα, μυκητοκτόνα, εντομοκτόνα)
  • Χημικά λιπάσματα
  • Αντιβιοτικών

Οι παραγωγοί, επίσης, δημιουργούν υψηλής ποιότητας παραγωγή με:

  • Αμειψισπορά
  • Μεγάλη διάρκεια χρόνου χρόνο για φυσική ωρίμανση φυτικών και ζωικών προϊόντων
  • Χρήση αυτόχθονων φυτικών και ζωικών φυλών

Με τη σειρά του, ο τομέας μεταποίησης συνεισφέρει σε αυτό με αυστηρή απαγόρευση της χρήσης των ΓΤΟ και αυστηρούς περιορισμούς σε:

  • Προσθετικά και μεταποιητικά βοηθήματα
  • Χημικές συνθετικές εισροές

Γεύση

Τα γευστικά πλεονεκτήματα της βιολογικής παραγωγής είναι υποκειμενικά, αλλά είναι γνωστό ότι οι βιοκαλλιεργητές χρησιμοποιούν ευρεία ποικιλία φυτικών και ζωικών ειδών. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους καταναλωτές να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και να απολαύσουν νέες γαστρονομικές εμπειρίες.

Προσφορά

Παράλληλα με την παραγωγή γευστικών και αυθεντικών ειδών διατροφής, η βιολογική γεωργία στοχεύει στη δημιουργία προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ποικίλες εδεσματολογικές προτιμήσεις και δυνατότητες του σύγχρονου καταναλωτή.
Έτσι, η σύγχρονη βιολογική παραγωγή περιέχει όχι μόνο τα φρέσκα προϊόντα που προέρχονται απευθείας από το αγρόκτημα αλλά και καθημερινά αγαθά τα οποία συμπεριλαμβάνουν εκλεπτυσμένες μεθόδους επεξεργασίας και μεταποίησης, όπως τα κρασιά, οι μπύρες, τα ζυμαρικά, τα γιαούρτια, τα έτοιμα γεύματα, τα τυροκομικά και ούτω καθ’ εξής.
Και έτσι, όπως και με τα μη βιολογικά προϊόντα, οι βιοκαλλιεργητές και οι μεταποιητές βιολογικών τροφίμων παρακολουθεί τις τάσεις στην κατανάλωση τροφίμων για να εξασφαλίσει ότι τα προϊόντα τους μπορούν να ανταποκριθούν στις όποιες αλλαγές σύμφωνα με τις προτιμήσεις και την καταναλωτική ζήτηση.Εντός εποχής

Η βιολογική γεωργία τάσσεται υπέρ των κοντινών αγορών, αποφεύγοντας τις μεγάλες αποστάσεις μεταφοράς και ταυτόχρονα δίνει μεγάλη έμφαση στην παραγωγή εποχιακών ειδών διατροφής. Τα κανάλια της αγοράς μπορεί να είναι στην ίδια περιοχή με το αγρόκτημα στο οποίο παρήχθησαν τα προϊόντα ή μπορεί να είναι τοπικές αγορές και υπαίθριοι πάγκοι.

Διαβεβαίωση

Και φυσικά αυτές οι αρχές και τα ωφέλιμα αποτελέσματά τους διασφαλίζονται από το σύστημα της ΕΕ σχετικά με το λογότυπο και τη σήμανση καθεστώς και τις αντίστοιχες δικλείδες ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στη χώρα σας.
Δημοσιεύτηκε στο http://ec.europa.eu
Previous Οδηγίες εφαρμογής σκευασμάτων μυκορρίζων- Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Next ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Δημοσιεύσεις 1Comments

Προσοχή! 27 διαφορετικές χημικές ουσίες βρέθηκαν σε φρούτα και λαχανικά

Έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace αποκαλύπτει την ύπαρξη επικίνδυνων φυτοφαρμάκων σε μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, καρότα και κολοκύθια τα οποία πωλούνται στη χώρα μας. Συνολικά βρέθηκαν 27 διαφορετικές χημικές

Δημοσιεύσεις 0 Σχόλια

Ροδιά

Γενικά Στοιχεία: Η ροδιά (Punica granatum L.) κατάγεται από την Περσία και καλλιεργείται κυρίως σε εύκρατες περιοχές, τόσο σε χαμηλό όσο και σε υψηλό υψόμετρο. Είναι σχετικά ανθεκτική στο ψύχος,

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Η καλλιέργεια της τρούφας στην Ελλάδα και στον κόσμο

Η καλλιέργεια της τρούφας αποτελεί σήμερα μια σύγχρονη αγροτική δραστηριότητα με εκπληκτικές αποδόσεις, κατάλληλη για πολλές ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας μας. Η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply