Προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαούρτης της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για παρουσία ευρωτίασης (μούχλας) σε στραγγιστό γιαούρτι 2% με την εμπορική ονομασία «ΠΡΟΜΕΛ» της εταιρείας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ που βρίσκεται στο Διδυμότειχο Έβρου, και μετά από ελέγχους του στην παραγωγό εταιρεία, προχώρησε στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαούρτης. Το συγκεκριμένο μέτρο επιβλήθηκε προκειμένου να εκτελεστεί άμεσα δέσμη διορθωτικών ενεργειών στο μηχανολογικό εξοπλισμό και στους χώρους της εγκατάστασης, ορθή εφαρμογή διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης, καθώς και μεταφοράς του βιολογικού από τον χώρο παραλαβής γάλακτος, ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλότητα των παραγόμενων προιόντων. Η επιχείρηση συνεργάστηκε με τον ΕΦΕΤ και με επιστολή της στις 16.02.2012 ενημέρωσε για την άμεση διακοπή της λειτουργίας του τμήματος γιαούρτης προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις, ζητώντας τον επανέλεγχό της στις 20.02.2012.

Πηγή: ΕΦΕΤ

Previous Ντόπια παραγωγή ζωοτροφών χωρίς μεταλλαγμένα
Next «Στερεή βροχή» ενυδατώνει τις καλλιέργειες – Πρωτοποριακή τεχνολογία (video)

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Διατροφή 0 Σχόλια

Ξήρανση φρούτων

Η επιτυχής ξήρανση εξαρτάτε από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και τη καλή κυκλοφορία του αέρα. Προετοιμάστε τα κομμάτια των φρούτων σε ασκορβικό οξύ, κιτρικό οξύ, χυμό λεμονιού ή μίγμα μεταμπισουλφίτ.

Διατροφή 0 Σχόλια

Ανίχνευση υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικού προϊόντος σε αγγούρια Βουλγαρίας

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους, ανίχνευσαν σε δείγμα αγγουριών, προέλευσης Βουλγαρίας, υπολείμματα του φυτοπροστατευτικού προϊόντος..

Διατροφή 0 Σχόλια

Πώς ξεχωρίζουμε μια καλή μπύρα;

Οι περισσότεροι λάτρεις της μπύρας υποστηρίζουν με θέρμη ότι πίνουν μόνο καλή μπύρα. Τι ακριβώς όμως είναι αυτό που κάνει μια μπύρα «καλή» και πώς το ανακαλύπτουμε;

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply