Προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαούρτης της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για παρουσία ευρωτίασης (μούχλας) σε στραγγιστό γιαούρτι 2% με την εμπορική ονομασία «ΠΡΟΜΕΛ» της εταιρείας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ που βρίσκεται στο Διδυμότειχο Έβρου, και μετά από ελέγχους του στην παραγωγό εταιρεία, προχώρησε στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαούρτης. Το συγκεκριμένο μέτρο επιβλήθηκε προκειμένου να εκτελεστεί άμεσα δέσμη διορθωτικών ενεργειών στο μηχανολογικό εξοπλισμό και στους χώρους της εγκατάστασης, ορθή εφαρμογή διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης, καθώς και μεταφοράς του βιολογικού από τον χώρο παραλαβής γάλακτος, ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλότητα των παραγόμενων προιόντων. Η επιχείρηση συνεργάστηκε με τον ΕΦΕΤ και με επιστολή της στις 16.02.2012 ενημέρωσε για την άμεση διακοπή της λειτουργίας του τμήματος γιαούρτης προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις, ζητώντας τον επανέλεγχό της στις 20.02.2012.

Πηγή: ΕΦΕΤ

Previous Ντόπια παραγωγή ζωοτροφών χωρίς μεταλλαγμένα
Next «Στερεή βροχή» ενυδατώνει τις καλλιέργειες – Πρωτοποριακή τεχνολογία (video)

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Διατροφή 0 Σχόλια

Επιστροφή στα εγχώρια προϊόντα

Της Λινας Γιανναρου Εξι στα δέκα προϊόντα που καταναλώνουν οι Ελληνες προέρχονται από το εξωτερικό. Το 70% των προϊόντων στον κλάδο της υπόδησης είναι εισαγόμενο, ενώ 8 στα 10 ρούχα

Αρωματικά Φυτά 0 Σχόλια

Ασπιρίνη made in Crete

Η κρητική ασπιρίνη, συσκευασμένη σε κάψουλα, είναι ένα φυσικό προϊόν που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο. Τη «μαγική» κάψουλα παρασκεύασε η ομάδα των καθηγητών του

Διατροφή 0 Σχόλια

Ξήρανση λαχανικών

Η ξήρανση είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους για την συντήρηση των τροφίμων. Συντηρεί τα τρόφιμα με την αφαίρεση αρκετής υγρασίας, για να αποτρέψει την αποσύνθεση και το χάλασμα τους.

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply