Πώς να διατηρήσετε τις πατάτες σας φρέσκες

Πολλοί είναι οι καταναλωτές που έσπευσαν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες πατάτας εκμεταλλευόμενοι το «κίνημα της φθηνής πατάτας». Διαβάστε εδώ μερικές συμβουλές για να αποθηκεύσετε σωστά τις πατάτες μέχρι να είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε.

1. Ξεχωρίστε τις πατάτες με μικρές ατέλειες, όπως μώλωπες και σχισμές, από τις υπόλοιπες . Χρησιμοποιήστε τις πατάτες με τις μικρές ατέλειες πριν από τις άλλες.

2. Βρείτε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με καλή κυκλοφορία του αέρα. Οι πατάτες πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία μεταξύ 5 και 15 βαθμούς C. Ένα ψυγείο είναι συχνά ένα καλό μέρος για να αποθηκεύονται οι πατάτες. Η έκθεση στο φως προκαλεί το πρασίνισμά τους.

3. Μετακινήστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μακριά από τον τόπο που σκοπεύετε να αποθηκεύσετε τις πατάτες σας.

4. Διαλέξτε ένα δοχείο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις πατάτες σας σε πλαστική ή σε χάρτινη σακούλα ή λινάτσα σάκο για την περαιτέρω αύξηση της φρεσκάδας.

5. Προσθέστε 1-2 μήλα με τις πατάτες. Το μήλο καθυστερεί τις πατάτες να αποκτήσουν φύτρες.

6. Αν η αποθήκευση τους γίνει σε ψυγείο τοποθετήστε τις στο συρτάρι για τα λαχανικά.

7. Πάρτε μόνο τις πατάτες που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε από την τσάντα.

8. Αφαιρέστε τις πατάτες που παρουσιάζουν σημάδια αλλοίωσης ώστε να μην χαλάσουν στο σύνολο τους.

Συμβουλές:
Ορισμένες μέθοδοι αποθήκευσης μπορεί να αλλάξουν τη γεύση της πατάτας. Οι πατάτες που είναι αποθηκευμένες σε θερμοκρασίες κάτω από 7 βαθμούς C μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ γλυκιά γεύση.

Αποφύγετε το πλύσιμο πατάτας πριν από την αποθήκευση τους

Πηγή:seleo

Previous Καλλιέργεια Φασκόμηλου
Next Άφησε την Αγγλία για τα Ελληνικά βουνά & μέσα σε 20 ώρες στέλνει τα προϊόντα στο εξωτερικό.

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 1Comments

Φτιάξτε το δικό σας λαχανόκηπο

Αρκούν λίγα τετραγωνικά μέτρα στον κήπο σας ή μερικές γλάστρες στη βεράντα σας για να καλλιεργήσετε και να απολαμβάνετε λαχανικά όλο το χρόνο Όλο και πληθαίνουν στις πόλεις οι λαχανόκηποι

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Μαγειρεμένα τρόφιμα

Μετά το ψήσιμο, το φαγητό πρέπει να καταναλωθεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Διαφορετικά το φυλάμε, στο ψυγείο και πριν το καταναλώσουμε το ξαναζεσταίνουμε, έτσι ώστε, στο κέντρο του, να έχει

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply