Πώς γίνεται η σπορά πιστοποιημένου πατατόσπορου

  • Ο πατατόσπορος είναι προβλαστημένος με χημικά σκευάσματα και απαγορεύεται η χρήση του από ανθρώπους και από ζώα.
  • Ο πατατόσπορος δεν χρειάζεται καμία χημική διεργασία πριν από το χωράφι.
  • Κατά την παραλαβή του πατατόσπορου, τον αδειάζουμε σε τελάρα δημιουργώντας στρώμα 10 με 15cm. Μετά βρέχουμε τα σακιά που περιείχαν τον σπόρο και τα τοποθετούμε πάνω στα τελάρα ώστε αυτά να καλυφθούν.
  • Τα σακιά να είναι υγρά για 4 με 6 μέρες μέχρι να βλαστήσουν τα μάτια της κορυφής και τα πλαϊνά του σπόρου. Μην εκθέτετε τον πατατόσπορο στον ήλιο.
  • Ο πατατόσπορος ενδείκνυται για ολόκληρη φύτευση και όχι για τεμαχισμό. Ο τεμαχισμένος σπόρος μπορεί εύκολα να μολυνθεί από μύκητες και βακτήρια πριν προλάβουν να κλείσουν οι πληγές που δημιουργούνται από αυτόν. Ειδικά  κατά την καλοκαιρινή φύτευση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πολλών ποτισμάτων ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος.
Previous Τι έτρωγαν οι πρόγονοι μας
Next Βαμβακίαση πεύκων

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Πώς καλλιεργώ Πιπεριές

Πότε σπέρνουμε πιπεριές Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς σε σπορείο, 6-8 εβδομάδες πριν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Αλλάξτε συνήθειες

Έκαναν την εμφάνισή τους μαζικά το 1977 στα σούπερ μάρκετ και από τότε χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις καθημερινές μας συναλλαγές. Σήμερα, έχει υπολογιστεί ότι κάθε ενήλικος χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Σπορά σπανακιού

Το σπανάκι είναι ένα σηµαντικό χειµερινό λαχανικό που ευδοκιµεί σε βαθιά, πλούσια αµµοπηλώδη εδάφη µε pH 6-7. Για να έχουμε φρέσκο σπανάκι προς κατανάλωση τις ηµέρες του Πάσχα η σπορά

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply