Πώς γίνεται η σπορά πιστοποιημένου πατατόσπορου

  • Ο πατατόσπορος είναι προβλαστημένος με χημικά σκευάσματα και απαγορεύεται η χρήση του από ανθρώπους και από ζώα.
  • Ο πατατόσπορος δεν χρειάζεται καμία χημική διεργασία πριν από το χωράφι.
  • Κατά την παραλαβή του πατατόσπορου, τον αδειάζουμε σε τελάρα δημιουργώντας στρώμα 10 με 15cm. Μετά βρέχουμε τα σακιά που περιείχαν τον σπόρο και τα τοποθετούμε πάνω στα τελάρα ώστε αυτά να καλυφθούν.
  • Τα σακιά να είναι υγρά για 4 με 6 μέρες μέχρι να βλαστήσουν τα μάτια της κορυφής και τα πλαϊνά του σπόρου. Μην εκθέτετε τον πατατόσπορο στον ήλιο.
  • Ο πατατόσπορος ενδείκνυται για ολόκληρη φύτευση και όχι για τεμαχισμό. Ο τεμαχισμένος σπόρος μπορεί εύκολα να μολυνθεί από μύκητες και βακτήρια πριν προλάβουν να κλείσουν οι πληγές που δημιουργούνται από αυτόν. Ειδικά  κατά την καλοκαιρινή φύτευση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πολλών ποτισμάτων ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος.
Previous Τι έτρωγαν οι πρόγονοι μας
Next Βαμβακίαση πεύκων

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Τι σπέρνουμε/φυτεύουμε τον Φεβρουάριο

Σπορά Σπανάκι Σέσκουλα Πράσα Πρώιμη σπορά λαχανικών όπως ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια, κολοκύθια για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο. Φυτεύουμε

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Ο κήπος της… τεμπέλας

Αν ο τρόπος ζωής σας δεν σας επιτρέπει να ασχοληθείτε με το μπαλκόνι ή τον κήπο σας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας όαση!

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Υδροπονική καλλιέργεια: ένας κήπος σε κάθε διαμέρισμα

Η Μπρίτα Ράιλι ήθελε να καλλιεργεί τα δικά της λαχανικά μέσα στο διαμέρισμά της. Χρησιμοποιώντας την τεχνική της υδροπονίας -της μεθόδου καλλιέργειας των φυτών μέσα στο νερό- και τα μέσα

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply