Στέβια – Μια καλλιέργεια ως νέο εναλλακτικό της ζάχαρης

Στέβια – Μια καλλιέργεια ως νέο εναλλακτικό της ζάχαρης

Είναι πολυετές ποώδες φυτό ύψους 0,6 μέτρων όταν είναι αυτοφυές (στα τροπικά θερμά κλίματα). Καλλιεργείται όμως ως ετήσιο και σε διάφορες πιο ψυχρές περιοχές του κόσμου.

Τα φύλλα είναι μικρά, μήκους 5 εκατοστών αν και υπάρχουν και μεγαλόφυλλες ποικιλίες.Φύονται στο βλαστό σταυρωτά.

Τα άνθη αναπτύσσονται σε ταξιανθίες (κορύμβους) χρώματος λευκού. Τα άνθη είναι ερμαφρόδιτα, και γονιμοποιούνται με σταυρεπικονίαση με την βοήθεια εντόμων. Ανθίζει το φθινόπωρο.

Οι βλαστοί είναι τρυφεροί αρχικά και στη συνέχεια γίνονται ημιξυλώδεις. Το ριζικό του σύστημα είναι επιφανειακό και επομένως δεν αντέχει σε έλλειψη νερού καθώς και σε ισχυρούς ανέμους.

Ο σπόρος είναι μικρός χρώματος μαύρου όταν είναι σε καλή κατάσταση.

Πηγή: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Previous Καλλιέργεια Σέλινου
Next Λίπανση αμυγδαλιάς

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Λάστιχα αυτοκινήτου από «ρώσικα ραδίκια» αναπτύσσει η Bridgestone

Τα ρωσικά ραδίκια (πικραλίδες) αποτελούν ιδανική πρώτη ύλη για την κατασκευή των ελαστικών των αυτοκινήτων, όπως διαπιστώθηκε από το αμερικανικό τμήμα της ιαπωνικής εταιρίας, Bridgestone. Η παγκόσμια ζήτηση για ελαστικά

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Από την Καρδίτσα στο… Harrods!

Τα βιολογικά προϊόντα ενός Έλληνα προτιμούν οι Άγγλοι Προϊόντα μελιού και τομάτας κατευθείαν από την Καρδίτσα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν οι επισκέπτες των καταστημάτων Harrods, Harvey Nichols και Selfridges

Νέες Καλλιέργειες 0 Σχόλια

Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στις… χρωματιστές καλλιέργειες

Ευρύτατο πεδίο ανάπτυξης, που όμως δεν το έχουν εκμεταλλευτεί ακόμα οι Έλληνες αγρότες, ανοίγεται στην αξιοποίηση διαφόρων αγροτικών προϊόντων για την παραγωγή φυσικών χρωστικών ουσιών για τρόφιμα. Σε όλο τον

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply