Συλλογικός λαχανόκηπος στην Κεντρική Μακεδονία

Με σεβασμό στους φυσικούς πόρους γίνεται η καλλιέργεια

Tον πρώτο συλλογικό λαχανόκηπο στην κεντρική Μακεδονία δημιούργησαν τα μέλη της Ομάδας Αστικών και Περιαστικών Καλλιεργειών. Ο λαχανόκηπος φτιάχτηκε στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου, σε έκταση ενάμιση στρέμματος, και χωρίστηκε σε 24 μερίδια για τα μέλη της ομάδας.


Η καλλιέργεια είναι μη κερδοσκοπική, καλύπτει δηλαδή τις ανάγκες των μελών της ομάδας και γίνεται με βάση τις αρχές της βιολογικής, βιοδυναμικής ή φυσικής καλλιέργειας με σεβασμό στους φυσικούς πόρους, ώστε τα τρόφιμα που θα παράγονται να είναι καθαρά, ασφαλή και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όπως υπογραμμίζουν άλλωστε στο καταστατικό τους που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα τους, «η δραστηριότητα αυτή, μέσα από αρχές της συλλογικότητας, της συντροφικότητας, της ισονομίας και της συνεχούς εκπαίδευσης, μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα εργαστήριο έρευνας για την ανάπτυξη ενός νέου τύπου κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ αστών και αγροτών και να φέρει κοντά στην φύση τον άνθρωπο της πόλης».

Σημειώνεται ότι εκτός από τα 24 μερίδια, η ομάδα έχει δημιουργήσει και δύο κοινόχρηστους λαχανόκηπους απ΄ όπου η παραγωγή θα διατεθεί σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

«Πιστεύουμε ότι δεν έχει νόημα πλέον η κριτική του καναπέ, προχωράμε σε μια δράση που θα αναδείξει τις εσωτερικές μας δυνάμεις και ικανότητες και θα δώσει διαφορετική οπτική στην έννοια του «κοινόχρηστου» και του «συνεργατικού», εξηγούν τα μέλη της ομάδας.

Πηγή: econews

Previous Aνακυκλώνοντας τα πλαστικά διχτάκια λαχανικών
Next Συναγερμός για την επέλαση του κουνουπιού “τίγρη”

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Διατροφή 0 Σχόλια

Wonderplant: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον γεωργικό τομέα από 4 βιομηχανίες τροφίμων

Wonderplant: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον γεωργικό τομέα από 4 βιομηχανίες τροφίμων NEA ώθηση στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών αλλά και στην ελληνική οικονομία επιχειρεί να δώσει η εταιρία Wonder­plant,

Διατροφή 0 Σχόλια

Ξήρανση φρούτων

Η επιτυχής ξήρανση εξαρτάτε από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και τη καλή κυκλοφορία του αέρα. Προετοιμάστε τα κομμάτια των φρούτων σε ασκορβικό οξύ, κιτρικό οξύ, χυμό λεμονιού ή μίγμα μεταμπισουλφίτ.

Διατροφή 0 Σχόλια

ΕΦΕΤ – Τι πρέπει να προσέχουμε όταν τρώμε έξω

Για να δείτε τι πρέπει να προσέχετε όταν τρώτε έξω, πατήστε στο παρακάτω link

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply