Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Το σωστό κομπόστ δημιουργείται όταν παρέχετε στο κάδο σας το σωστό μείγμα των βασικών συστατικών για τα εκατομμύρια των μικροοργανισμών που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τρώνε, πολλαπλασιάζονται και μετατρέπουν τις πρώτες ύλες σε κομπόστ όσο το περιβάλλον τους θα είναι σωστό. Το περιβάλλον τους δεν πρέπει να είναι απολύτως τέλειο, και δεν χρειάζεται να είστε μικροβιολόγος ή χημικός για να παράγετε σωστό λίπασμα. Πρέπει να παρέχετε στον κάδο σας τρία βασικά συστατικά: φαγητό, νερό και αέρα.
Το νερό και ο αέρας είναι εύκολα. Το φαγητό είναι λίγο πιο περίπλοκο. Η σωστή τροφή για τους μικροοργανισμούς  αποτελείται από δύο βασικές κατηγορίες υλικών, οι οποίες αναφέρονται απλά σαν «Πράσινα» και «Καφέ.» Τα πράσινα υλικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, ενώ τα καφέ υλικά είναι πλούσια σε άνθρακα. Τα πράσινα υλικά παρέχουν την απαιτούμενη πρωτεΐνη για τους μικροοργανισμούς, ενώ τα καφέ υλικά παρέχουν την ενέργεια.

Previous Μικρές Συμβουλές Οικιακής Φυτοπροστασίας
Next Υλικά και διεργασία για ένα σωστό κομποστ

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Οι εποχές των Φρούτων και των Λαχανικών

Όταν ξέρουμε ποια φρούτα και λαχανικά υπάρχουν σε κάθε εποχή, μπορούμε να επιλέγουμε τα εποχικά φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι πιο οικονομικά, έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και είναι πιο

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Τι σπέρνουμε/φυτεύουμε τον Αύγουστο

Σπορά Μπρόκολα Κουνουπίδια Λάχανα

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Πρoστατευμένο: Growing Grapes

Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply