Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Το σωστό κομπόστ δημιουργείται όταν παρέχετε στο κάδο σας το σωστό μείγμα των βασικών συστατικών για τα εκατομμύρια των μικροοργανισμών που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τρώνε, πολλαπλασιάζονται και μετατρέπουν τις πρώτες ύλες σε κομπόστ όσο το περιβάλλον τους θα είναι σωστό. Το περιβάλλον τους δεν πρέπει να είναι απολύτως τέλειο, και δεν χρειάζεται να είστε μικροβιολόγος ή χημικός για να παράγετε σωστό λίπασμα. Πρέπει να παρέχετε στον κάδο σας τρία βασικά συστατικά: φαγητό, νερό και αέρα.
Το νερό και ο αέρας είναι εύκολα. Το φαγητό είναι λίγο πιο περίπλοκο. Η σωστή τροφή για τους μικροοργανισμούς  αποτελείται από δύο βασικές κατηγορίες υλικών, οι οποίες αναφέρονται απλά σαν «Πράσινα» και «Καφέ.» Τα πράσινα υλικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, ενώ τα καφέ υλικά είναι πλούσια σε άνθρακα. Τα πράσινα υλικά παρέχουν την απαιτούμενη πρωτεΐνη για τους μικροοργανισμούς, ενώ τα καφέ υλικά παρέχουν την ενέργεια.

Previous Μικρές Συμβουλές Οικιακής Φυτοπροστασίας
Next Υλικά και διεργασία για ένα σωστό κομποστ

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Kάκτοι – Τι χρειάζεται να ξέρω για το πότισμα και λίπανση

Α. Πότισμα Πότισμα κανονικό: Το αρχίζουμε προσεκτικά την άνοιξη (Μάρτιο μήνα ανάλογα με τον καιρό), αφήνοντας στην αρχή το χώμα να στεγνώσει για τρεις εβδομάδες, κατόπιν για δυο και μετά

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Οι «συνταγές» υγείας των γιαγιάδων

Θαυματουργοί θησαυροί στο ντουλάπι σας Τα «γιατροσόφια» των γιαγιάδων, όπως φαίνεται, κάνουν καλό… Άλλωστε, εκείνες με τους μικρούς και θαυματουργούς θησαυρούς που έκρυβαν στα ντουλάπια τους, έδιναν τη λύση σε

Συμβουλές για ερασιτέχνες 1Comments

Πως να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι

Δείτε πως να διαλέξετε το πιο ώριμο καρπούζι για το τραπέζι σας. Τα καρπούζια αποτελούνται από 92% νερό και από 8% σάκχαρα. Η Ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon).

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply