ΤΟΞΙΚΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ

Περιέχουν ένα συνδυασμό πολλών τοξικών χημικών ουσιών, κατάλοιπα που μένουν μέσα στα ρούχα μετά από το πλύσιμο. Αυτό είναι επικίνδυνο καθώς οι χημικές ουσίες απορροφώνται από το δέρμα και από εκεί στην κυκλοφορία του αίματος. Τα περισσότερα απορρυπαντικά περιέχουν φωσφορικά άλατα, αμμωνία, ναφθαλίνη, φαινόλη, οπτικά λευκαντικά, τεχνητά αρώματα, EDTA .κ.α. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα, αλλεργίες και έχουν μακροπρόθεσμες τοξικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Φαινόλες. Τοξικό, ύποπτο καρκινογένεσης. Απορροφάται ταχέως. Επιδράσεις περιλαμβάνουν πρήξιμο, σπυράκια και τα εξανθήματα. Εσωτερική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει κυκλοφορική ανεπάρκεια, κρύο ιδρώτα, κώμα και θάνατο. Υπερλευκαντικά . Προκαλεί αλλεργία στο δέρμα τοξικά για τα ψάρια και μπορεί να προκαλέσει βακτηριακές μεταλλαγές.

Φωσφορικά. Περιβαλλοντικά επικίνδυνο, προκαλεί η υπέρμετρη αύξηση των υδρόβιων φυτών η οποία οδηγεί στην ασφυξία των ψαριών και υποβρύχια ζωή. EDTA. Ερεθιστικές για το δέρμα που οδηγούν σε αλλεργίες, άσθμα και δερματικά εξανθήματα. Δεν βίο αποικοδομείται εύκολα. Περιβαλλοντικός κίνδυνος.

Τεχνητά αρώματα. Τοξικές επιδράσεις στα ψάρια και στα θηλαστικά, συχνά προκαλούν αλλεργίες, ερεθισμό του δέρματος και των ματιών. Δεν βιο-αποικοδομούνται εύκολα στο περιβάλλον. Αμμωνίας . Μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, καταρράκτη και βλάβη του κερατοειδούς. Μακροχρόνια επαναλαμβανόμενη έκθεση μπορεί να προκαλέσει βρογχίτιδα και πνευμονία. Επίσης έχει τοξική επίδραση στα φυτά, στα ζώα και στα ψάρια. Θειικό νάτριο . Διαβρωτικό. Μπορεί να προκαλέσει κρίσεις άσθματος.

Πηγή:http://www.pallasathene.gr/index.php/el/articles/2011-04-14-20-18-07

Previous Καλλιέργεια ρυζιού στην Ιαπωνία (εικόνες)
Next Η WWF έφτιαξε ένα «οικολογικό» αρχείο

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Τι σπέρνουμε/φυτεύουμε τον Φεβρουάριο

Σπορά Σπανάκι Σέσκουλα Πράσα Πρώιμη σπορά λαχανικών όπως ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια, κολοκύθια για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο. Φυτεύουμε

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Στο «μικροσκόπιο» το μήλο που δε μαυρίζει

Το πρώτο γενετικά τροποποιημένο μήλο Καναδική εταιρεία βιοτεχνολογίας ζητά από τις αμερικανικές αρχές να εγκρίνουν την καλλιέργεια του πρώτου γενετικά τροποποιημένου μήλου-μια ποικιλία που δεν μαυρίζει όταν κοπεί και θα

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Το σωστό κομπόστ δημιουργείται όταν παρέχετε στο κάδο σας το σωστό μείγμα των βασικών συστατικών για τα εκατομμύρια των μικροοργανισμών που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τρώνε, πολλαπλασιάζονται

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply