ΤΟΞΙΚΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ

Περιέχουν ένα συνδυασμό πολλών τοξικών χημικών ουσιών, κατάλοιπα που μένουν μέσα στα ρούχα μετά από το πλύσιμο. Αυτό είναι επικίνδυνο καθώς οι χημικές ουσίες απορροφώνται από το δέρμα και από εκεί στην κυκλοφορία του αίματος. Τα περισσότερα απορρυπαντικά περιέχουν φωσφορικά άλατα, αμμωνία, ναφθαλίνη, φαινόλη, οπτικά λευκαντικά, τεχνητά αρώματα, EDTA .κ.α. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα, αλλεργίες και έχουν μακροπρόθεσμες τοξικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Φαινόλες. Τοξικό, ύποπτο καρκινογένεσης. Απορροφάται ταχέως. Επιδράσεις περιλαμβάνουν πρήξιμο, σπυράκια και τα εξανθήματα. Εσωτερική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει κυκλοφορική ανεπάρκεια, κρύο ιδρώτα, κώμα και θάνατο. Υπερλευκαντικά . Προκαλεί αλλεργία στο δέρμα τοξικά για τα ψάρια και μπορεί να προκαλέσει βακτηριακές μεταλλαγές.

Φωσφορικά. Περιβαλλοντικά επικίνδυνο, προκαλεί η υπέρμετρη αύξηση των υδρόβιων φυτών η οποία οδηγεί στην ασφυξία των ψαριών και υποβρύχια ζωή. EDTA. Ερεθιστικές για το δέρμα που οδηγούν σε αλλεργίες, άσθμα και δερματικά εξανθήματα. Δεν βίο αποικοδομείται εύκολα. Περιβαλλοντικός κίνδυνος.

Τεχνητά αρώματα. Τοξικές επιδράσεις στα ψάρια και στα θηλαστικά, συχνά προκαλούν αλλεργίες, ερεθισμό του δέρματος και των ματιών. Δεν βιο-αποικοδομούνται εύκολα στο περιβάλλον. Αμμωνίας . Μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, καταρράκτη και βλάβη του κερατοειδούς. Μακροχρόνια επαναλαμβανόμενη έκθεση μπορεί να προκαλέσει βρογχίτιδα και πνευμονία. Επίσης έχει τοξική επίδραση στα φυτά, στα ζώα και στα ψάρια. Θειικό νάτριο . Διαβρωτικό. Μπορεί να προκαλέσει κρίσεις άσθματος.

Πηγή:http://www.pallasathene.gr/index.php/el/articles/2011-04-14-20-18-07

Previous Καλλιέργεια ρυζιού στην Ιαπωνία (εικόνες)
Next Η WWF έφτιαξε ένα «οικολογικό» αρχείο

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Το σωστό πότισμα στα φυτά σας

H συχνότητα των ποτισμάτων και η ποσότητα του νερού αποτελούν βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη των φυτών, που εξαρτάται από:

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Μαγειρεμένα τρόφιμα

Μετά το ψήσιμο, το φαγητό πρέπει να καταναλωθεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Διαφορετικά το φυλάμε, στο ψυγείο και πριν το καταναλώσουμε το ξαναζεσταίνουμε, έτσι ώστε, στο κέντρο του, να έχει

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Ανακύκλωση – Στα Άδυτα των … Μπλε Κάδων

ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ 1. Βρόμικες συσκευασίεςΕίναι ένα λάθος που εντοπίσαμε σχεδόν σε όλους τους κάδους. Μπουκάλια μισογεμάτα με χυμούς και αναψυκτικά, κεσεδάκια με απομεινάρια από γιαούρτι, σκεύη αλουμινίου από

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply