Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)

Ελιιές μαύρες σχιιστές (ξιδάτες)
  • Διαλέγουμε ελιές μαύρες που μπορεί να είναι κυπριακές, πικουάλ, μαντζανίλο (πριν ωριμάσουν πολύ).
  • Τις χαράσσουμε με λεπίδα σε 3 σημεία κατά μήκος του καρπού.
  • Τις ξεπικρίζουμε για 6 μέρες αλλάζοντας το νερό τους 2 φορές την ημέρα.
  • Τις στραγγίζουμε, τις τοποθετούμε στα βάζα και τις καλύπτουμε με άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 10 ποτήρια νερό για 20 μέρες.
  • Αφαιρούμε την άλμη και καλύπτουμε τις ελιές με 1/3 ξίδι, 1/3 ελαιόλαδο και 1/3 άλμη (1 ποτήρι αλάτι σε 14 ποτήρια νερό).

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς
Next Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Ελιά 0 Σχόλια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Ελιόπιτα με προζύμι σε ταψί Υλικά 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο ½ κουταλάκι κοφτό αλάτι 2 ποτήρια νερό χλιαρό (περίπου) ½ ποτήρι ελαιόλαδο 1 κουταλιά δυόσμο ξερό 1 δέσμη κόλιαντρο ψιλοκομμένο

Ελιά 0 Σχόλια

Άρδευση ελιάς

Οι περίοδοι που η ελιά έχει ανάγκη από νερό είναι:

Ελιά 0 Σχόλια

Μαργαρόνια σε ελιά (Βίντεο)

Τα συμπτώματα της μαργαρόνιας στην ελιά Δείτε το παρακάτω βίντεο

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply