Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)

Ελιιές μαύρες σχιιστές (ξιδάτες)
  • Διαλέγουμε ελιές μαύρες που μπορεί να είναι κυπριακές, πικουάλ, μαντζανίλο (πριν ωριμάσουν πολύ).
  • Τις χαράσσουμε με λεπίδα σε 3 σημεία κατά μήκος του καρπού.
  • Τις ξεπικρίζουμε για 6 μέρες αλλάζοντας το νερό τους 2 φορές την ημέρα.
  • Τις στραγγίζουμε, τις τοποθετούμε στα βάζα και τις καλύπτουμε με άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 10 ποτήρια νερό για 20 μέρες.
  • Αφαιρούμε την άλμη και καλύπτουμε τις ελιές με 1/3 ξίδι, 1/3 ελαιόλαδο και 1/3 άλμη (1 ποτήρι αλάτι σε 14 ποτήρια νερό).

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς
Next Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Ελιά 0 Σχόλια

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Ελιές μαύρες με αλάτι (σταφιδωτές) Μαζεύουμε τις ελιές, που πρέπει να είναι αρκετά ώριμες, τις πλένουμε και τις τοποθετούμε σε καλάθι με στρώσεις χοντρού αλατιού (1 κιλό αλάτι σε 9

Ελιά 0 Σχόλια

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς (κολυμπάτες)

Ελιές πράσινες ολόκληρες (κολυμπάτες). Για τις ολόκληρες πράσινες ελιές χρησιμοποιούμε συνήθως τις ποικιλίες κυπριακή, μαντζανίλο, Αμφίσσης, πικουάλ, Καλαμών. Διαλέγουμε τις ελιές,  τις ξεπικρίζουμε για 6 μέρες αλλάζοντας το νερό τους

Ελιά 2 Σχόλια

Βιολογική καλλιέργεια ελιάς – Θρεπτική κατάσταση και καρποφορία της ελιάς

Πριν ανθίσει η ελιά μέχρι την καρπόδεση έχει ανάγκη από νερό, προκειμένου να διαφοροποιήσει τους ανθοφόρους οφθαλμούς της επόμενης χρονιάς, συνθήκη που στη χώρα μας συνήθως ικανοποιείται από τις βροχοπτώσεις

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply