Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Ελιές Καλαμών μαύρες σχιστές
  • Διαλέγουμε ελιές όταν αρχίσουν να ωριμάζουν.
  • Τις χαράσσουμε σε 3 σημεία κατά μήκος του καρπού με λεπίδα.
  • Τις ξεπικρίζουμε αφού τις τοποθετήσουμε σε αραιή άλμη αναλογίας 1/4 του ποτηριού αλάτι σε 12 ποτήρια νερό.
  • Αλλάζουμε την άλμη περίπου 4 φορές την ημέρα για 6-8 μέρες.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε τις ελιές σε ασβεστόνερο (12 ποτ. νερό και 2 κ. σ. ασβέστη), για δύο ώρες.
  • Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις τοποθετούμε στο ξίδι για 1-2 μέρες, ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο.
  • Αφαιρούμε το ξίδι και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο ή άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 13 ποτήρια νερό.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (ολόκληρες)
Next Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Φυσικό Ξεπίκρισμα Ελιάς

Στο νερό του ξεπικρίσματος θα πρέπει κάθε φορά να προσθέτουμε χυμό λεμονιού στην αναλογία 1-2 λεμόνια σε 1 λίτρο νερού. Το λεμόνι βοηθά στο να διατηρούν οι ελιές το πράσινο

Συστάσεις φυτοπροστασίας 0 Comments
Ελιά 0 Comments

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Κουνέλι με ελιιές τσακιιστές Υλικά 1 κουνέλι ½ ποτήρι ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (ελαφρά χτυπημένες) 3/4 ποτηριού λευκό κρασί 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 200 γρ. ελιές

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply