Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Ελιές Καλαμών μαύρες σχιστές
  • Διαλέγουμε ελιές όταν αρχίσουν να ωριμάζουν.
  • Τις χαράσσουμε σε 3 σημεία κατά μήκος του καρπού με λεπίδα.
  • Τις ξεπικρίζουμε αφού τις τοποθετήσουμε σε αραιή άλμη αναλογίας 1/4 του ποτηριού αλάτι σε 12 ποτήρια νερό.
  • Αλλάζουμε την άλμη περίπου 4 φορές την ημέρα για 6-8 μέρες.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε τις ελιές σε ασβεστόνερο (12 ποτ. νερό και 2 κ. σ. ασβέστη), για δύο ώρες.
  • Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις τοποθετούμε στο ξίδι για 1-2 μέρες, ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο.
  • Αφαιρούμε το ξίδι και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο ή άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 13 ποτήρια νερό.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (ολόκληρες)
Next Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Ελιά 0 Σχόλια

Βιολογική καλλιέργεια της ελιάς

Στη βιολoγική καλλιέργεια της ελιάς είναι απαραίτητη:

Ελιά 0 Σχόλια

Τα 7 σημεία για παραγωγή καλύτερης ποιότητας ελαιολάδου

Από τις παρατηρήσεις των Εργαστηρίων Ποιοτικού Ελέγχου της υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε σύμφωνα με τις μετρήσεις ελαιοπεριεκτικότητας, υγρασίας και αντοχής στη σάρκα (σκληρότητα) σε συνδυασμό με τις μετρήσεις των τελευταίων ετών,

Ελιά 0 Σχόλια

Άρδευση ελιάς

Οι περίοδοι που η ελιά έχει ανάγκη από νερό είναι:

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply