Φυσική Παρασκευή Μαύρης Ελιάς

Ελιές μαύρες κουμνιαστές

  • Διαλέγουμε ώριμες ελιές, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
  • Τις βάζουμε σε δοχείο πλαστικό, γυάλινο ή ξύλινο.

  • Ενδιάμεσα και κατά στρώματα τις ραντίζουμε με χοντρό αλάτι, σε αναλογία 1 κιλό αλάτι σε 9 κιλά ελιές. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το δοχείο.
  • Τον πρώτο μήνα κυλούμε τα δοχεία 3-4 φορές τη βδομάδα και μετά τον πρώτο μήνα 1-2 φορές τη βδομάδα.
  • Στους δυο μήνες οι ελιές είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Ελιές μαύρες με αλάτι (σταφιδωτές)

  • Μαζεύουμε τις ελιές, που πρέπει να είναι αρκετά ώριμες, τις πλένουμε και τις τοποθετούμε σε καλάθι με στρώσεις χοντρού αλατιού (1 κιλό αλάτι σε 9 κιλά ελιές).
  • Κρεμάμε το καλάθι, ενώ βάζουμε από κάτω μια λεκάνη για να στάζουν τα υγρά.
  • Κατά διαστήματα ανακατεύουμε, τινάζοντας το καλάθι.
  • Οι ελιές σε ένα μήνα περίπου χάνουν τα υγρά τους, ξεπικρίζουν, ζαρώνουν και είναι έτοιμες για κατανάλωση. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμες όταν σταματήσουν να βγάζουν κόκκινο ζουμί και αρχίσουν να ζαρώνουν.
  • Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Βιολογική καλλιέργεια ελιάς - Θρεπτικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας
Next Ροδιά

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Ελιά 0 Σχόλια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Κουνέλι με ελιιές τσακιιστές Υλικά 1 κουνέλι ½ ποτήρι ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (ελαφρά χτυπημένες) 3/4 ποτηριού λευκό κρασί 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 200 γρ. ελιές

Γεωργία Ακριβείας 1Comments

Στοιχεία κόστους παραγωγής για τους ισπανικούς ελαιώνες

Το κόστος παραγωγής των ισπανικών ελαιώνων υπολογίζει μελέτη του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας. Το Παρατηρητήριο τιμών και αγορών του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας διακρίνοντας τους ισπανικούς ελαιώνες σε τρείς κατηγορίες: τους ξερικούς 

Ελιά 0 Σχόλια

Επίσημες Ποιοτικές Κατηγορίες Ελαιολάδου

Σήμανση του Ελαιολάδου στο στάδιο του Λιανικού Εμπορίου Οι περιγραφές στη σήμανση και οι ορισμοί του ελαιολάδου είναι υποχρεωτικοί, χρησιμοποιούνται δε εκτός από το ενδοκοινοτικό εμπόριο και στο εμπόριο με

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply