Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς (κολυμπάτες)

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς (κολυμπάτες)

Ελιές πράσινες ολόκληρες (κολυμπάτες).
Για τις ολόκληρες πράσινες ελιές χρησιμοποιούμε συνήθως τις ποικιλίες κυπριακή, μαντζανίλο, Αμφίσσης, πικουάλ, Καλαμών.
  • Διαλέγουμε τις ελιές,  τις ξεπικρίζουμε για 6 μέρες αλλάζοντας το νερό τους 2 φορές τη μέρα.
  • Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε το λεμόνι και τις καλύπτουμε με την άλμη (1 ποτήρι αλάτι και 8 ποτήρια νερό).
  • Προσθέτουμε 1 εκ. ελαιόλαδο.
  • Σερβίρονται με ελαόλαδο, θυμάρι ή ρίγανη.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.gr

Previous Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς
Next Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Ελιά 0 Σχόλια

Πώς φτιάχνω τις ελιές μου

Πώς φτιάχνω τις ελιές μου;

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Χρήσιμες οδηγίες για την καλλιέργεια επιτραπέζιας – βρώσιμης ελιάς

Η καλλιέργεια της βρώσιμης ελιάς απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον παραγωγό. Εκτός των καλλιεργητικών φροντίδων σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή φυτοπροστασία και διαφυλλική

Ελιά 0 Σχόλια

Βιολογική καλλιέργεια ελιάς – Εδαφικές απαιτήσεις και νερό

Η ελιά αναπτύσσεται σε ποικιλία εδαφών και είναι γενικά δέντρο μειωμένων απαιτήσεων ως προς το έδαφος. Ελαφρώς όξινα έως αλκαλικά εδάφη την ευνοούνκαι μπορεί να ανεχθεί ακόμη και ph 8.5.

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply