Φυσική Παρασκευή Πράσινης Ελιάς

Φυσική Παρασκευή Πράσινης Ελιάς

Πράσινες ελιές

Ελιές τσακιστές


● Διαλέγουμε τις ελιές που μπορεί να είναι κυπριακές, μαντζανίλο ή πικουάλ.
● Τις τσακίζουμε ελαφρά ώστε να σπάσει μόνο η σάρκα τους και όχι το κουκούτσι. Τις πλένουμε πολύ καλά (2-3 φορές) και για να μη μαλακώσουν, τις ξεπικρίζουμε για 10-12 ώρες ή δεν κάνουμε καθόλου ξεπίκρισμα.
● Τις στραγγίζουμε, τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τις καλύπτουμε με την άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 8 ποτήρια νερό. Στο τέλος προσθέτουμε και 1 εκ. ελαιόλαδο.
● Καλύπτουμε τα δοχεία με ύφασμα ή νάιλον, αφού τρυπήσουμε σε 5-6 σημεία, και τα αφήνουμε για 40 μέρες μέχρι να τελειώσει η ζύμωση.
● Αφαιρούμε το κάλυμμα, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα φυλάμε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.

Previous Προστασία και αξιοποίηση των αυτοφυών αρωματικών ειδών της ελληνικής χλωρίδας
Next Oυρία: μια πολύτιμη πηγή αζώτου για τις καλλιέργειες - Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Ελιά 0 Σχόλια

Καλλιέργεια Αμπελιού, Ελιάς και Φυστικιάς – Μάιος

Ε Λ Ι Α α. Πυρηνοτρήτης Διαπιστώσεις : · Η ελιά (ποικιλία Χαλκιδικής) βρίσκεται στο στάδιο «D» και σε 8-10 ημέρες θα αρχίσει να μπαίνει στο βλαστικό στάδιο Ε που

Ελιά 0 Σχόλια

Micosat και καταπολέμηση Βερτιτσιλίου στην Χαλκιδική

Για το 3ετές πρόγραμμα του ΕΘΙΑΓΕ πατήστε ΕΘΙΑΓΕ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – «Η ασθένεια Βερτισιλλίωση και η αντιμετώπιση της», Επιμέλεια σύνταξης: Ζ. Ζαρταλούδης, Φ.

Ελιά 0 Σχόλια

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές πράσινες σχιστές (σε άλμη και ξίδι)  Διαλέγουμε μεγάλες ελιές, χωρίς στίγματα.   Τις χαράσσουμε σε 3 σημεία με λεπίδα, κατά μήκος του καρπού, χωρίς να αγγίζουμε το κουκούτσι.  Τις

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply