Φυσική Παρασκευή Πράσινης Ελιάς

Φυσική Παρασκευή Πράσινης Ελιάς

Πράσινες ελιές

Ελιές τσακιστές


● Διαλέγουμε τις ελιές που μπορεί να είναι κυπριακές, μαντζανίλο ή πικουάλ.
● Τις τσακίζουμε ελαφρά ώστε να σπάσει μόνο η σάρκα τους και όχι το κουκούτσι. Τις πλένουμε πολύ καλά (2-3 φορές) και για να μη μαλακώσουν, τις ξεπικρίζουμε για 10-12 ώρες ή δεν κάνουμε καθόλου ξεπίκρισμα.
● Τις στραγγίζουμε, τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τις καλύπτουμε με την άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 8 ποτήρια νερό. Στο τέλος προσθέτουμε και 1 εκ. ελαιόλαδο.
● Καλύπτουμε τα δοχεία με ύφασμα ή νάιλον, αφού τρυπήσουμε σε 5-6 σημεία, και τα αφήνουμε για 40 μέρες μέχρι να τελειώσει η ζύμωση.
● Αφαιρούμε το κάλυμμα, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα φυλάμε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.

Previous Προστασία και αξιοποίηση των αυτοφυών αρωματικών ειδών της ελληνικής χλωρίδας
Next Oυρία: μια πολύτιμη πηγή αζώτου για τις καλλιέργειες - Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Ελιά 0 Σχόλια

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)

Ελιές μαύρες χωρίς αλάτι Μαζεύουμε τις ελιές, αφού τις αφήσουμε να ωριμάσουν πολύ καλά πάνω στο δέντρο και να αρχίσουν να πέφτουν. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε

Ελιά 0 Σχόλια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Ελιόπιτα σε φόρμα Υλικά3 αυγά3/4 ποτηριού ελαιόλαδο1 ποτήρι γάλα εβαπορέ3 ποτήρια αλεύρι3 κουταλάκια γλυκού μπέικιγκ πάουντερ1 ποτήρι ελιές κομμένες1 κουταλιά δυόσμο ξερό1 κρεμμύδι ψιλοκομμένοΤρόπος παρασκευής● Χτυπούμε τα αυγά και προσθέτουμε

Μυκόρριζες 0 Σχόλια

Εφαρμογή Micosat F BS σε ελιές στην Ιταλία για την αντιμετώπιση Σηψιρριζιών (Armillaria mellea)

Σύμφωνα με πειράματα που έγιναν στην Ιταλία σε συνεργασία με τα πανεπιστήμιο της Foggia, της Ancona, και  της Potenza, και  τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο άρθρο με τίτλο:  «Resistance induction in

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply