Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές πράσινες παραγεμιστές
  • Διαλέγουμε μεγάλες ελιές, χωρίς στίγματα κατά προτίμηση μαντζανίλο. 
  • Αφαιρούμε το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο. 
  • Τις βάζουμε σε νερό να ξεπικρίσουν για 4 μέρες, αλλάζοντας το νερό 2 φορές την ημέρα.
  • Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στα δοχεία. Προσθέτουμε το λεμόνι και τις καλύπτουμε με άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 10 ποτήρια νερό. Τις αφήνουμε για 20 μέρες.
  • Αφαιρούμε τις ελιές από την άλμη, τις στραγγίζουμε και τις παραγεμίζουμε με κόκκινο πιπέρι ή καρότο ή μαύρη ελιά ή κουτρούβι ή αμύγδαλο.
  • Τοποθετούμε τις ελιές στα βάζα και τις καλύπτουμε κατά το ½ με ξίδι άσπρο και ½ με άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 14 ποτήρια νερό. Προσθέτουμε 1 εκ. ελαιόλαδο.
  • Κλείνουμε τα βάζα με τα καπάκια τους και οι ελιές μας είναι έτοιμες για κατανάλωση σε 2-3 μέρες. 
  • Σερβίρονται με ελαιόλαδο.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς
Next Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Ελιά 0 Σχόλια

Αντιμετώπιση ασθενειών και εχθρών στην Ελιά (Μάρτιος – Απρίλιος)

Κυκλοκόνιο Συμπτώματα: Κύριο σύμπτωμα της ασθένειας είναι ο σχηματισμός στρογγυλών κηλίδων με χρώμα σταχτί-καστανό στο κέντρο που περιβάλλονται από καστανόμαυρες ζώνες. Ο μύκητας εμφανίζεται κυρίως στην πάνω επιφάνεια των φυτών.

Ελιά 0 Σχόλια

Τα 7 σημεία για παραγωγή καλύτερης ποιότητας ελαιολάδου

Από τις παρατηρήσεις των Εργαστηρίων Ποιοτικού Ελέγχου της υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε σύμφωνα με τις μετρήσεις ελαιοπεριεκτικότητας, υγρασίας και αντοχής στη σάρκα (σκληρότητα) σε συνδυασμό με τις μετρήσεις των τελευταίων ετών,

Ελιά 0 Σχόλια

Ecotrap

Από το 29.30 λεπτό μέχρι το 34.00 λεπτό της εκπομπής  δίνει οδηγίες χρήσης για την Ecotrap.   Δείτε το παρακάτω link   http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=202435. 

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply