«Στερεή βροχή» ενυδατώνει τις καλλιέργειες – Πρωτοποριακή τεχνολογία (video)

Με το παγκόσμιο βραβείο νερού βραβεύτηκε το 2012 ο Sergio Jesus Rico, από το Εθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Μεξικού, για την εφεύρεσή του με τίτλο «στερεή βροχή».

Πρόκειται για μια τεχνολογία που ενυδατώνει τις καλλιέργειες μετατρέποντας το νερό σε ζελέ (gel) με τη χρήση πολυακρυλικού καλίου, το οποίο προσκολλάται κατευθείαν στις ρίζες του νερού και τις κρατά δροσερές.

Η ανακάλυψη δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης καλλιεργειών σε περιοχές που μαστίζονται από την ξηρασία, όπως το Μεξικό.

Το νερό εξατμίζεται πολύ εύκολα από το έδαφος, ενώ ορισμένες φορές δεν καταφέρνει καν να φτάσει στις ρίζες των φυτών.

Η «στέρεα βροχή» μπορεί να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς το τεχνητό ζελέ θάβεται στο έδαφος και επαναπροσλαμβάνει νερό όταν βρέχει.

Ένα κιλό «στέρεας βροχής» συγκρατεί λίτρα νερού. Το ζελέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε καλλιέργεια και διατηρείται στο έδαφος για οχτώ με δέκα χρόνια.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: econews

Previous Προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαούρτης της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ
Next ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Αναλυτικός κατάλογος Ελληνικών Προιόντων

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Ελιά 0 Σχόλια

Βιολογική καλλιέργεια ελιάς – Εδαφικές απαιτήσεις και νερό

Η ελιά αναπτύσσεται σε ποικιλία εδαφών και είναι γενικά δέντρο μειωμένων απαιτήσεων ως προς το έδαφος. Ελαφρώς όξινα έως αλκαλικά εδάφη την ευνοούνκαι μπορεί να ανεχθεί ακόμη και ph 8.5.

Γεωργία Ακριβείας 0 Σχόλια

Νέοι Αισθητήρες Ανιχνεύουν Χαλασμένες Τροφές

Ερευνητές από το Fraunhofer Research Institution στο Μόναχο της Γερμανίας ανέπτυξαν έναν αισθητήρα σε φιλμ που μπορεί να ενσωματωθεί στο περιτύλιγμα τροφών και να ανιχνεύει χαλασμένα τρόφιμα. Το λεπτό φιλμ

Γεωργία Ακριβείας 0 Σχόλια

Koubachi Wi-Fi Plant Sensor

There are some of us who talk to plants, where we swear that plants have feelings, and if they listen to the right kind of music, they will flourish. Here

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply