E. coli O157 σε κιμά και σουτζουκάκια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τ η διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση α) κατεψυγμένου προϊόντος κιμά από βοδινό κρέας, β) κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli O157.

A. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011.

Β. Πρόκειται για κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 g, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269
21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Πηγή:ΕΦΕΤ http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=408

Previous Χημική ή βιολογική αντιμετώπιση του Θρίπα σε αμπέλι
Next Aνακυκλώνοντας τα πλαστικά διχτάκια λαχανικών

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Διατροφή 0 Σχόλια

Επιστροφή στα εγχώρια προϊόντα

Της Λινας Γιανναρου Εξι στα δέκα προϊόντα που καταναλώνουν οι Ελληνες προέρχονται από το εξωτερικό. Το 70% των προϊόντων στον κλάδο της υπόδησης είναι εισαγόμενο, ενώ 8 στα 10 ρούχα

Διατροφή 0 Σχόλια

Ξήρανση φρούτων

Η επιτυχής ξήρανση εξαρτάτε από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και τη καλή κυκλοφορία του αέρα. Προετοιμάστε τα κομμάτια των φρούτων σε ασκορβικό οξύ, κιτρικό οξύ, χυμό λεμονιού ή μίγμα μεταμπισουλφίτ.

Διατροφή 0 Σχόλια

Διατροφή και Ασφάλεια Τροφίμων στα Σχολεία

Διατροφικές Συστάσεις – Προτάσεις για Καλύτερη Επιλογή Τροφίμων στο Σχολείο. 1. Ξεκινήστε τη μέρα σας τρώγοντας ένα καλό πρωινό 2. Στο σχολείο επιλέξτε το κολατσιό σας, καταναλώνοντας κάποια από τα

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply