Έφτιαξαν ρομπότ που θερίζει!
Προς εξάλειψη το επάγγελμα του αγρότη
Η αμερικανική εταιρία Kinze Manufacturing Inc παρουσίασε ένα ρομποτικό τρακτέρ, το οποίο, χωρίς καμία ανθρώπινη παρουσία, σπέρνει και θερίζει μόνο του, ενώ μπορεί να αποφεύγει κάθε εμπόδιο στο δρόμο του, όπως φράχτες, άλλα οχήματα ή ζώα που τριγυρνούν στο αγρόκτημα.
Το αυτόματο τρακτέρ δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει και μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. Η παραγωγός εταιρία ισχυρίζεται ότι δεν είναι μέσα στις προθέσεις της να κάνει περιττούς τους αγρότες. Στόχος της Kinze είναι να απαλλάξει τους γεωργούς από ένα μέρος της κοπιαστικής δουλειάς τους και να τους βοηθήσει να γίνουν πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.
Μέχρι τώρα, ορισμένα απλούστερα ρομπότ είχαν δοκιμαστεί σε μικρότερες καλλιέργειες ρυζιού και λουλουδιών, όμως είναι η πρώτη φορά που η ρομποτική τεχνολογία διεισδύει στις μεγάλες καλλιέργειες. Το ρομπότ-τρακτέρ υποβλήθηκε σε δοκιμασίες στο εργαστήριο επί δύο χρόνια, πριν αφεθεί μόνο του στα χωράφια.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Βρετανοί μηχανικοί έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για οχήματα που κινούνται με οργανικά απόβλητα, κατασκευάζοντας ένα αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με…κόκκους καφέ. Ένα τροποποιημένο Rover SD1 έπιασε τα 106 χιλιόμετρα την ώρα, κάνοντας σκόνη το προηγούμενο ρεκόρ των 75 χλμ. που είχε πετύχει μια αμερικανική ερευνητική ομάδα με ένα όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσε σβώλους από ξύλο, ως καύσιμα.
Πηγή: asme.org
About author
You might also like
Walmart’s Food Safety Solution Built on the IBM Blockchain Platform
Frank Yiannas, Walmart’s Vice President of Food Safety, explains how Walmart can track food products through its supply chain using the IBM Blockchain Platform. See the attached video
Καλλιέργεια Φράουλας σε Υδροπονία (2 videos)
Μια εξαιρετική μέθοδος καλλιέργειας φράουλας. Στο πρώτο βίντεο παρουσιάζεται ένα πολύ “καθαρό” θερμοκήπιο
Η λίπανση των καλλιεργειών και η ανθρώπινη υγεία – Μια επιστημονική μελέτη
Η χρήση λιπασμάτων αύξησε δραματικά την παγκόσμια φυτική παραγωγή: Υπολογίζεται ότι ενώ ένα εκτάριο καλλιεργήσιμης έκτασης παρήγαγε τροφή για 1,9 άτομα το 1908, η παραγωγικότητα αυτή αυξήθηκε στα 4,8 άτομα
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!