Έφτιαξαν ρομπότ που θερίζει!

Έφτιαξαν ρομπότ που θερίζει!

Bringing_in_the_Harvest_with_Driverless_Tractors-Robotics-03Προς εξάλειψη το επάγγελμα του αγρότη

Η αμερικανική εταιρία Kinze Manufacturing Inc παρουσίασε ένα ρομποτικό τρακτέρ, το οποίο, χωρίς καμία ανθρώπινη παρουσία, σπέρνει και θερίζει μόνο του, ενώ μπορεί να αποφεύγει κάθε εμπόδιο στο δρόμο του, όπως φράχτες, άλλα οχήματα ή ζώα που τριγυρνούν στο αγρόκτημα.


Το αυτόματο τρακτέρ δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει και μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. Η παραγωγός εταιρία ισχυρίζεται ότι δεν είναι μέσα στις προθέσεις της να κάνει περιττούς τους αγρότες. Στόχος της Kinze είναι να απαλλάξει τους γεωργούς από ένα μέρος της κοπιαστικής δουλειάς τους και να τους βοηθήσει να γίνουν πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Μέχρι τώρα, ορισμένα απλούστερα ρομπότ είχαν δοκιμαστεί σε μικρότερες καλλιέργειες ρυζιού και λουλουδιών, όμως είναι η πρώτη φορά που η ρομποτική τεχνολογία διεισδύει στις μεγάλες καλλιέργειες. Το ρομπότ-τρακτέρ υποβλήθηκε σε δοκιμασίες στο εργαστήριο επί δύο χρόνια, πριν αφεθεί μόνο του στα χωράφια.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Βρετανοί μηχανικοί έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για οχήματα που κινούνται με οργανικά απόβλητα, κατασκευάζοντας ένα αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με…κόκκους καφέ. Ένα τροποποιημένο Rover SD1 έπιασε τα 106 χιλιόμετρα την ώρα, κάνοντας σκόνη το προηγούμενο ρεκόρ των 75 χλμ. που είχε πετύχει μια αμερικανική ερευνητική ομάδα με ένα όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσε σβώλους από ξύλο, ως καύσιμα.

Πηγή: asme.org

Previous Καλλιέργεια ελαιοκράμβης (video)
Next Πώς φτιάχνω τις ελιές μου

About author

You might also like

Γεωργία Ακριβείας 0 Comments

Νέοι Αισθητήρες Ανιχνεύουν Χαλασμένες Τροφές

Ερευνητές από το Fraunhofer Research Institution στο Μόναχο της Γερμανίας ανέπτυξαν έναν αισθητήρα σε φιλμ που μπορεί να ενσωματωθεί στο περιτύλιγμα τροφών και να ανιχνεύει χαλασμένα τρόφιμα. Το λεπτό φιλμ

Γεωργία Ακριβείας 0 Comments

Master PH

Το Master PH είναι λίπασμα, με ιδιότητες συνεργιστικές για τους ψεκασμούς με φυτοπροστατευτικά προϊόντα και λιπάσματα. Με τη χρήση του στο ψεκαστικό διάλυμα αποδίδεται η πλήρης δραστικότητα των φυτοφαρμάκων με

Γεωργία Ακριβείας 0 Comments

Υπόγειο Θερμοκήπιο στην Ολλανδία (βίντεο)

Την τεχνολογία στην Γεωργία εφαρμόζουν οι Ολλανδοί για να εκμεταλλευτούν τα ευεργετικά πλεονεκτήματα των υπόγειων κτιρίων, αλλά και για να αυξήσουν την επιφάνεια καλλιέργειας.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply