Απρίλιος – Μήνας για φύτευση βολβών

Τα βολβώδη φυτά είναι το δώρο της βεράντας και του κήπου. Κρυμμένοι μέσα στο χώμα, δίνουν στην κάθε εποχή λουλούδια με εντυπωσιακά χρώματα και μυρωδιές. Αυτή την εποχή φυτεύουμε τους βολβούς που ανθίζουν το καλοκαίρι.


Κι αν αναρωτιέστε ποια είναι αυτά τα είδη, δείτε τη λίστα που ακολουθεί:

Γλαδιόλες
Αγάπανθος
Βιγόνια
Κάνα
Κονβαλλάρια
Ντάλια
Λίλιουμ
Ίριδα

Πώς φυτεύουμε τους βολβούς:

Οι βολβοί είναι προτιμότερο να φυτεύονται σε μικρές ομάδες στα σημεία που θέλουμε να δώσουμε χρώμα, στον κήπο ή στο μπαλκόνι.
Το βάθος φύτευσης των βολβών εξαρτάται από το μέγεθός τους. Ο πιο απλός κανόνας που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να μετρήσετε το ύψος του βολβού (άνω έως κάτω άκρη) και να φυτέψετε σε βάθος ίσο με τη 2πλασιο ή 3πλάσιο του ύψους του βολβού. Για παράδειγμα, αν ένας βολβός έχει ύψος 5 εκ. τότε το βάθος φύτευσης ορίζεται στα 10-15 εκ.
Η απόσταση που πρέπει να απέχουν μεταξύ τους δύο γειτονικοί βολβοί είναι ίση με την τιμή της διαμέτρου τους (πλάτους) ή διπλάσια. Δηλαδή, αν οι βολβοί έχουν διάμετρο 2 εκ. ο καθένας θα πρέπει να φυτεύονται σε απόσταση 2-4 εκ. μεταξύ τους.
Τοποθετήστε τον βολβό μέσα στην τρύπα με το άκρο που θα δώσει τον βλαστό προς τα πάνω και το άκρο όπου εκπτύσσονται οι ρίζες προς τα κάτω.
Ποτίζετε τακτικά όσο το φυτό αναπτύσσεται και ανθίζει και μειώνετε τα ποτίσματα όταν η βλάστηση αρχίζει να μαραζώνει.

 

Πηγή: livingreen.gr

Previous Marchalina Hellenica (Βαμβακάδα Πεύκων) και η καταπολέμηση της- Για πλήρη δωρεάν πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Next Νέοι Αισθητήρες Ανιχνεύουν Χαλασμένες Τροφές

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Το σωστό κομπόστ δημιουργείται όταν παρέχετε στο κάδο σας το σωστό μείγμα των βασικών συστατικών για τα εκατομμύρια των μικροοργανισμών που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τρώνε, πολλαπλασιάζονται

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά «της εποχής»

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το φαγητό είναι κατ’ αρχήν εμφάνιση και μυρωδιά – η γεύση έρχεται αργότερα. Η απόφαση για το αν μας αρέσει ένα πιάτο, καθορίζεται από αρκετούς παράγοντες,

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply