Επικίνδυνα μήλα στην αγορά

Αποσύρονται οι παρτίδες με χώρα προέλευσης τη Χιλή

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην αγορά, καθώς σε μήλα προέλευσης Χιλής ανιχνεύτηκε ένα πρόσθετο με την ονομασία μορφολίνη, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η ουσία αυτή είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες σε φορτία της Χιλής που είχαν προορισμό την Αγγλία.
Μετά από αυτή την πληροφόρηση το υπουργείο προχώρησε στην άμεση απόσυρση από την αγορά όλων των παρτίδων μήλων προέλευσης Χιλής και σε δέσμευση όλων των αποθεμάτων και των φορτίων που θα παρουσιαστούν προς εισαγωγή.
Καλούνται όλοι οι καταναλωτές σε περίπτωση που έχουν αγοράσει μήλα προέλευσης Χιλής να μην τα καταναλώσουν και να τα καταστρέψουν.

Δημοσιεύτηκε στο www.newsbeast.gr
Previous Φυσικό Ξεπίκρισμα Ελιάς
Next Εφαρμογή Micosat F BS σε ελιές στην Ιταλία για την αντιμετώπιση Σηψιρριζιών (Armillaria mellea)

About author

You might also like

Δέντρα 0 Comments

Ημερίδα Κερασιάς (Αρχάγγελος Ν.Πέλλας – Παρασκευή 01/03/2013)

Το Γραφείο Αγροτικής − Κτηνοτροφικής Παραγωγής & Ανάπτυξης του Δήμου Αλμωπίας σας προσκαλεί την Παρασκευή 01-03-2013 και ώρα 10:30 π.μ. στην Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου, στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα:

Δέντρα 0 Comments

Εφαρμογή του FS – 347 σε κεράσια ποικιλίας B.Burlat

Την άνοιξη του 2001 σε δέντρα κερασιάς ποικιλίας B.Burlat πραγματοποιήθηκαν  ψεκασμοί με το διαφυλλικό λίπασμα FS-347 (50% L-αμινοξέα και παράγοντες αύξησης).

Δέντρα 0 Comments

Θειασβέστιο και Βιολογική Γεωργία Σε Μηλιές και Ροδακινιές

Αντιμετώπιση ασθενειών μηλιάς και ροδακινιάς με τη χρήση του θειασβεστίου σε προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας Γ. Α. Μπάρδας1, Χ. Βασιλικιώτης2, Π. Παντόπουλος2 και Κ. Τζαβέλλα – Κλωνάρη1 1Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας, Σχολή Γεωπονίας,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply