Θερίζει η νόσος νοζεμίαση

Θερίζει η νόσος νοζεμίαση

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η ασθένεια νοζεμίαση για τους Έλληνες μελισσοκόμους, αφού χιλιάδες παραγωγοί βλέπουν κόπους χρόνων να καταστρέφονται.
Περίπου … 250.000 ως 300.000 μελίσσια υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί την τελευταία τριετία από την ασθένεια, από τα 1.300.000 δηλωμένα – καταγεγραμμένα στις αρμόδιες αρχές.
Άγνωστο τι συμβαίνει με τα χιλιάδες αδήλωτα μελίσσια ερασιτεχνών, που παράγουν συνήθως μέλι για την οικογένεια ή για λιγοστούς φίλους.
Τα περισσότερα κρούσματα νοζεμίασης από το παράσιτο nosema εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.
Όπως δηλώνει η δρ. Μελισσοκομίας – Επικονίασης του Ινστιτούτου Μελισσοκομίας του ΕΘΙΑΓΕ, που εδρεύει στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, Φανή Χατζήνα, υπάρχουν περιοχές, που η νοζεμίαση έχει σκοτώσει από 20% έως 50% του πληθυσμού των μελισσών και τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σε περιοχές με υγρασία και χαμηλό υψόμετρο.
Δημοσιεύτηκε στο troktiko.eu
Previous Το φοινικόδασος του Πρέβελη αναγεννήθηκε
Next Αουκούμπα - Φυτό ανθεκτικό σε σκίαση και ρύπανση

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Δωρεάν εγχειρίδιο συντήρησης κομμένων ανθέων στο βάζο

Στο εγχειρίδιο αυτό (του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του τμήματος Γεωργίας της Κύπρου) το οποίο απευθύνεται είτε σε αυτούς που ασχολούνται με εμπόριο  κομμένων ανθέων, είτε σε καταναλωτές.

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Απορρυπαντικά-Καθαριστικά

Το σύγχρονο νοικοκυριό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα εργαστήριο χημείας. Μετρήσατε ποτέ πόσα διαφορετικά χημικά προϊόντα χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας, κυρίως για καθαρισμό και απολύμανση; Η απάντηση είναι

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Εργασίες για κάθε μήνα – Μάρτιος

  Δέντρα, θάμνοι, αναρριχώμενα– Φυτέψτε νέα φυτά. Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να ανατρέξετε στο πλάνο που έχετε σκεφτεί για το πώς θα ανανεώσετε την εικόνα του μπαλκονιού ή

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply