Θερίζει η νόσος νοζεμίαση

Θερίζει η νόσος νοζεμίαση

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η ασθένεια νοζεμίαση για τους Έλληνες μελισσοκόμους, αφού χιλιάδες παραγωγοί βλέπουν κόπους χρόνων να καταστρέφονται.
Περίπου … 250.000 ως 300.000 μελίσσια υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί την τελευταία τριετία από την ασθένεια, από τα 1.300.000 δηλωμένα – καταγεγραμμένα στις αρμόδιες αρχές.
Άγνωστο τι συμβαίνει με τα χιλιάδες αδήλωτα μελίσσια ερασιτεχνών, που παράγουν συνήθως μέλι για την οικογένεια ή για λιγοστούς φίλους.
Τα περισσότερα κρούσματα νοζεμίασης από το παράσιτο nosema εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.
Όπως δηλώνει η δρ. Μελισσοκομίας – Επικονίασης του Ινστιτούτου Μελισσοκομίας του ΕΘΙΑΓΕ, που εδρεύει στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, Φανή Χατζήνα, υπάρχουν περιοχές, που η νοζεμίαση έχει σκοτώσει από 20% έως 50% του πληθυσμού των μελισσών και τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σε περιοχές με υγρασία και χαμηλό υψόμετρο.
Δημοσιεύτηκε στο troktiko.eu
Previous Το φοινικόδασος του Πρέβελη αναγεννήθηκε
Next Αουκούμπα - Φυτό ανθεκτικό σε σκίαση και ρύπανση

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Υλικά και διεργασία για ένα σωστό κομποστ

Τυπικά πράσινο υλικά: Φρέσκα (πράσινα) αποκόμματα γκαζόν/χλόης Φρέσκια κοπριά (άλογου, κοτών, κουνελιών, αγελάδων) Απορρίμματα κουζίνας (φρούτα, λαχανικά) Ζιζάνια Πράσινα φύλλα Απομεινάρια φρούτων από τον κήπο Τυπικά καφέ υλικά: Καφέ ξερά

Συμβουλές για ερασιτέχνες 2 Comments

Μικρές Συμβουλές Οικιακής Φυτοπροστασίας

Κανέλα: αν μ’ ένα κουταλάκι την απλώσουμε στην επιφάνεια του χώματος η κανέλα προστατεύει τα σπορόφυτα από μυκητολογικές προσβολές. Μαγειρική Σόδα: σ’ ένα ποτήρι νερού διαλύουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Χρήσιμες πρακτικές της εποχής – Νοέμβριος

Ποϊνσέτια & Υπομονή: Αρχίστε να αυξάνετε τις ώρες που τα φυτά σας βρίσκονται στο σκοτάδι προκειμένου να επιταχύνετε την άνθισή τους μέχρι τα Χριστούγεννα. Τα φυτά αυτά χρειάζονται περίπου 14

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply