Θερίζει η νόσος νοζεμίαση

Θερίζει η νόσος νοζεμίαση

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η ασθένεια νοζεμίαση για τους Έλληνες μελισσοκόμους, αφού χιλιάδες παραγωγοί βλέπουν κόπους χρόνων να καταστρέφονται.
Περίπου … 250.000 ως 300.000 μελίσσια υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί την τελευταία τριετία από την ασθένεια, από τα 1.300.000 δηλωμένα – καταγεγραμμένα στις αρμόδιες αρχές.
Άγνωστο τι συμβαίνει με τα χιλιάδες αδήλωτα μελίσσια ερασιτεχνών, που παράγουν συνήθως μέλι για την οικογένεια ή για λιγοστούς φίλους.
Τα περισσότερα κρούσματα νοζεμίασης από το παράσιτο nosema εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.
Όπως δηλώνει η δρ. Μελισσοκομίας – Επικονίασης του Ινστιτούτου Μελισσοκομίας του ΕΘΙΑΓΕ, που εδρεύει στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, Φανή Χατζήνα, υπάρχουν περιοχές, που η νοζεμίαση έχει σκοτώσει από 20% έως 50% του πληθυσμού των μελισσών και τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σε περιοχές με υγρασία και χαμηλό υψόμετρο.
Δημοσιεύτηκε στο troktiko.eu
Previous Το φοινικόδασος του Πρέβελη αναγεννήθηκε
Next Αουκούμπα - Φυτό ανθεκτικό σε σκίαση και ρύπανση

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Πως θα φτιάξετε το Δικό σας Λαχανόκηπο

Αρκούν λίγα τετραγωνικά μέτρα στον κήπο σας ή μερικές γλάστρες στη βεράντα σας για να καλλιεργήσετε και να απολαμβάνετε λαχανικά όλο το χρόνο. Όλο και πληθαίνουν στις πόλεις οι λαχανόκηποι

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Μαγειρεμένα τρόφιμα

Μετά το ψήσιμο, το φαγητό πρέπει να καταναλωθεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Διαφορετικά το φυλάμε, στο ψυγείο και πριν το καταναλώσουμε το ξαναζεσταίνουμε, έτσι ώστε, στο κέντρο του, να έχει

Συμβουλές για ερασιτέχνες 1Comments

Πως να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι

Δείτε πως να διαλέξετε το πιο ώριμο καρπούζι για το τραπέζι σας. Τα καρπούζια αποτελούνται από 92% νερό και από 8% σάκχαρα. Η Ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply