Θερίζει η νόσος νοζεμίαση

Θερίζει η νόσος νοζεμίαση

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η ασθένεια νοζεμίαση για τους Έλληνες μελισσοκόμους, αφού χιλιάδες παραγωγοί βλέπουν κόπους χρόνων να καταστρέφονται.
Περίπου … 250.000 ως 300.000 μελίσσια υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί την τελευταία τριετία από την ασθένεια, από τα 1.300.000 δηλωμένα – καταγεγραμμένα στις αρμόδιες αρχές.
Άγνωστο τι συμβαίνει με τα χιλιάδες αδήλωτα μελίσσια ερασιτεχνών, που παράγουν συνήθως μέλι για την οικογένεια ή για λιγοστούς φίλους.
Τα περισσότερα κρούσματα νοζεμίασης από το παράσιτο nosema εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.
Όπως δηλώνει η δρ. Μελισσοκομίας – Επικονίασης του Ινστιτούτου Μελισσοκομίας του ΕΘΙΑΓΕ, που εδρεύει στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, Φανή Χατζήνα, υπάρχουν περιοχές, που η νοζεμίαση έχει σκοτώσει από 20% έως 50% του πληθυσμού των μελισσών και τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σε περιοχές με υγρασία και χαμηλό υψόμετρο.
Δημοσιεύτηκε στο troktiko.eu
Previous Το φοινικόδασος του Πρέβελη αναγεννήθηκε
Next Αουκούμπα - Φυτό ανθεκτικό σε σκίαση και ρύπανση

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 1Comments

Εύκολος Τρόπος Ποτίσματος Φυτών Τομάτας

Σε ένα πλαστικό μπουκάλι του νερού, ανοίγουμε τρύπες με ένα μυτερό αντικείμενο και το τοποθετούμε στο έδαφος όπως φαίνεται στη διπλανή εικόνα

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Ναρκοπέδιο με… καρπούζια

Οι αγρότες στην ανατολική Κίνα βλέπουν με απόγνωση τις καλλιέργειες με καρπούζια να «σκάνε» στην κυριολεξία! Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν αυξημένα ποσοστά υγρασίας στην περιοχή, κάτι που αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Αποσμητικά από τη φύση

Ευεργετική λύση για την υγεία μας, το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας αποτελεί η παρασκευή «πράσινων» αποσμητικών στο σπίτι μας με φυσικά υλικά. Τα συνηθισμένα συστατικά των αποσμητικών που

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply