Καλλιέργεια σχινόπρασου

Σχοινόπρασο

Eδαφοκλιματολογικές απαιτήσεις: Τα σχοινόπρασα χρειάζονται εδάφη μέσης σύστασης, γόνιμα και καλά αποστραγγισμένα. Έχουν ανάγκη από αρκετή υγρασία, προτιμούν κλίμα δροσερό, και οι πιο κατάλληλες εποχές για ανάπτυξη τους είναι το φθινόπωρο, ο χειμώνας και η άνοιξη.

Πολλαπλασιασμός: Γίνεται με σπόρο.

Εποχή και τρόπος φύτευσης: Η πιο κατάλληλη εποχή φύτευσης θεωρείται το φθινόπωρο. Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 30 εκατ. τόσο μεταξύ των γραμμών όσο και των φυτών πάνω στη γραμμή.

Χρήση: To σχοινόπρασο που μυρίζει κρεμμύδι μπαίνει όπου χρησιμοποιείται το κρεμμύδι, διότι μυρίζει πιο απαλά και είναι πιο ευκολοχώνευτο από το κρεμμύδι, καθότι δεν περιέχει πολλά άλατα του θείου όπως το κρεμμύδι. Ένα μίγμα 1:1:1, σχοινόπρασο – μαϊντανός – τάρακον, χρησιμοποιείται στις ομελέτες, στο κοτόπουλο και στο ψάρι.

Τα σχοινόπρασα μόνα τους χρησιμοποιούνται στις σαλάτες, στα σάντουιτς, στις σούπες και ως γαρνίρισμα. Τα ξηρά σχοινόπρασα μπαίνουν πάνω στις σούπες ή μέσα σε χυμό λεμονιού.

Πηγή: moa.gov.cy

Previous Η αλάτωση των εδαφών απειλεί τα εδάφη της Ευρώπης
Next Καλλιέργεια τάρακον

About author

You might also like

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Καλλιέργεια τάρακον

Εδαφοκλιματολογικές απαιτήσεις: Το τάρακον ευδοκιμεί σε μέσης σύστασης γόνιμα εδάφη που έχουν καλή αποστράγγιση. Είναι πολύ ευαίσθητο στα άλατα και οι ανάγκες του σε νερό είναι αυξημένες. Κατά τη χειμερινή

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Μετάξι: το υλικό του μέλλοντος

Οι Κινέζοι εκτρέφουν συστηματικά μεταξοσκώληκες εδώ και 5.000 χρόνια για να παράγουν υψηλής ποιότητας μετάξι σε μεγάλες ποσότητες. Μια αμερικανική ερευνητική ομάδα έφερε κυριολεκτικά την επανάσταση στη χρήση της πανάρχαιας

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στις… χρωματιστές καλλιέργειες

Ευρύτατο πεδίο ανάπτυξης, που όμως δεν το έχουν εκμεταλλευτεί ακόμα οι Έλληνες αγρότες, ανοίγεται στην αξιοποίηση διαφόρων αγροτικών προϊόντων για την παραγωγή φυσικών χρωστικών ουσιών για τρόφιμα. Σε όλο τον

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply