Καλλιέργεια σχινόπρασου

Σχοινόπρασο

Eδαφοκλιματολογικές απαιτήσεις: Τα σχοινόπρασα χρειάζονται εδάφη μέσης σύστασης, γόνιμα και καλά αποστραγγισμένα. Έχουν ανάγκη από αρκετή υγρασία, προτιμούν κλίμα δροσερό, και οι πιο κατάλληλες εποχές για ανάπτυξη τους είναι το φθινόπωρο, ο χειμώνας και η άνοιξη.

Πολλαπλασιασμός: Γίνεται με σπόρο.

Εποχή και τρόπος φύτευσης: Η πιο κατάλληλη εποχή φύτευσης θεωρείται το φθινόπωρο. Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 30 εκατ. τόσο μεταξύ των γραμμών όσο και των φυτών πάνω στη γραμμή.

Χρήση: To σχοινόπρασο που μυρίζει κρεμμύδι μπαίνει όπου χρησιμοποιείται το κρεμμύδι, διότι μυρίζει πιο απαλά και είναι πιο ευκολοχώνευτο από το κρεμμύδι, καθότι δεν περιέχει πολλά άλατα του θείου όπως το κρεμμύδι. Ένα μίγμα 1:1:1, σχοινόπρασο – μαϊντανός – τάρακον, χρησιμοποιείται στις ομελέτες, στο κοτόπουλο και στο ψάρι.

Τα σχοινόπρασα μόνα τους χρησιμοποιούνται στις σαλάτες, στα σάντουιτς, στις σούπες και ως γαρνίρισμα. Τα ξηρά σχοινόπρασα μπαίνουν πάνω στις σούπες ή μέσα σε χυμό λεμονιού.

Πηγή: moa.gov.cy

Previous Η αλάτωση των εδαφών απειλεί τα εδάφη της Ευρώπης
Next Καλλιέργεια τάρακον

About author

You might also like

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Στέβια – Μια καλλιέργεια ως νέο εναλλακτικό της ζάχαρης

Είναι πολυετές ποώδες φυτό ύψους 0,6 μέτρων όταν είναι αυτοφυές (στα τροπικά θερμά κλίματα). Καλλιεργείται όμως ως ετήσιο και σε διάφορες πιο ψυχρές περιοχές του κόσμου. Τα φύλλα είναι μικρά,

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Ντόπια παραγωγή ζωοτροφών χωρίς μεταλλαγμένα

Το αμέσως επόμενο και κρίσιμο στάδιο είναι η προώθηση και ανάπτυξη της καλλιέργειας εγχώριας ζωοτροφής. Αντί ως χώρα να εξάγουμε συνάλλαγμα -εν μέσω οικονομικής κρίσης- για να εισάγουμε μεταλλαγμένη σόγια

Νέες Καλλιέργειες 0 Comments

Καλλιέργεια ρυζιού στην Ιαπωνία (εικόνες)

Η εκπληκτική τέχνη που έχει ξεφυτρώσει σε καλλιέργειες ρυζιού στην Ιαπωνία δεν είναι δημιουργία εξωγήινων. Έχουν φυτευτεί με έξυπνο τρόπο. Οι αγρότες δημιουργώντας τα τεράστια σχέδια δεν χρησιμοποιούν μελάνι ή

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply