Καλλιέργεια σχινόπρασου
Σχοινόπρασο
Eδαφοκλιματολογικές απαιτήσεις: Τα σχοινόπρασα χρειάζονται εδάφη μέσης σύστασης, γόνιμα και καλά αποστραγγισμένα. Έχουν ανάγκη από αρκετή υγρασία, προτιμούν κλίμα δροσερό, και οι πιο κατάλληλες εποχές για ανάπτυξη τους είναι το φθινόπωρο, ο χειμώνας και η άνοιξη.
Πολλαπλασιασμός: Γίνεται με σπόρο.
Εποχή και τρόπος φύτευσης: Η πιο κατάλληλη εποχή φύτευσης θεωρείται το φθινόπωρο. Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 30 εκατ. τόσο μεταξύ των γραμμών όσο και των φυτών πάνω στη γραμμή.
Χρήση: To σχοινόπρασο που μυρίζει κρεμμύδι μπαίνει όπου χρησιμοποιείται το κρεμμύδι, διότι μυρίζει πιο απαλά και είναι πιο ευκολοχώνευτο από το κρεμμύδι, καθότι δεν περιέχει πολλά άλατα του θείου όπως το κρεμμύδι. Ένα μίγμα 1:1:1, σχοινόπρασο – μαϊντανός – τάρακον, χρησιμοποιείται στις ομελέτες, στο κοτόπουλο και στο ψάρι.
Τα σχοινόπρασα μόνα τους χρησιμοποιούνται στις σαλάτες, στα σάντουιτς, στις σούπες και ως γαρνίρισμα. Τα ξηρά σχοινόπρασα μπαίνουν πάνω στις σούπες ή μέσα σε χυμό λεμονιού.
Πηγή: moa.gov.cy
About author
You might also like
Πρoστατευμένο: Καλλιέργεια μανιταριού Pleurotus Ostreatus – Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.
Πλεονεκτήματα Σαλιγκαροτροφίας
Δε χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια για την κατασκευή των εκτροφείων, αλλά πολλή καθαριότητα, καθώς και τοποθέτηση αρωματικών φυτών, όπως βασιλικός, δυόσμος, θυμάρι, ρίγανη κ.λπ. Το σαλιγκάρι είναι υγιεινό αλλά και
Για τους πιο εκλεκτικούς υπάρχει το πολύχρωμο καλαμπόκι!
Ακόμα και στο καλαμπόκι μπορείτε να βρείτε ποικιλίες χρωμάτων! Και συγκεκριμένα στο “Iνδικό καλαμπόκι”, όπου μπορείτε να πετύχετε μαύρους, κόκινους, μπλε, ακόμα και μόβ σπόρους. Φυσικά υπάρχει μια πολύ λογική
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!