Καλλιεργητικές φροντίδες για πεδινά Μήλα και Αχλάδια Μάιος

α. Καρπόκαψα.

Να γίνει ψεκασμός :

  • Αμέσως μόλις πάρετε το δελτίο και μέχρι 8 Μαϊου με ΦΕΝΟΞΥΚΑΡΜΠ ή
  • Από 9 – 11 Μαϊου με ΧΛΩΡΑΝΤΡΑΝΙΛΙΠΡΟΛ ( σκεύασμα CORAGEN) ή
  • Από την παραλαβή του δελτίου μέχρι 16 Μαϊου με ρυθμιστές (ΤΕΜΠΟΥΦΕΝΟΖΑΪΝΤ, ΝΤΙΦΛΟΥΜΠΕΝΖΟΥΡΟΝ, ΛΟΥΦΕΝΟΥΡΟΝ, ΜΕΘΟΞΥΦΕΝΟΖΑΪΝΤ, ΤΕΦΛΟΥΜΠΕΝΖΟΥΡΟΝ) ή
  • Από 17 – 19 Μαϊου με κλασσικά εντομοκτόνα όπως ΦΟΣΜΕΤ, ΧΛΩΡΠΥΡΙΦΟΣ, ΧΛΩΡΠΥΡΙΦΟΣ ΜΕΘΥΛ, ΣΠΙΝΟΖΑΝΤ, ΙΝΤΟΞΑΚΑΡΜΠ, Τ-ΦΛΟΥΒΑΛΙΝΕΪΤ, κ.α.

Η επέμβαση να επαναληφθεί μετά 2- 3 βδομάδες, ανάλογα με το αγροχημικό.

  • Οι ρυθμιστές να προτιμηθούν αν είχαμε ζημιές και από νάρκες.
  • Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 17 – 19 Μαϊου ιολογικά εντομοκτόνα CpGV, τα οποία είναι ιδιαίτερα συμβατά με την ολοκληρωμένη διαχείριση (3 εφαρμογές ανά δεκαήμερο).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το καρπίδιο καθίσταται ευαίσθητο στην προσβολή της καρπόκαψας όταν φθάνει σε διάμετρο τα 2 εκατοστά και αρχίζει να χάνει το χνούδι του (στάδιο J).

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:

  1. Σε κτήματα που δεν παρουσιάζουν σημαντικές προσβολές μπορεί να επιτευχθεί ικανοποιητική προστασία με μία μόνο εφαρμογή με ρυθμιστές μέχρι 16 Μαϊου, ή με κλασσικά και ιολογικά 21 – 22 Μαϊου.
  2. Επειδή η πλειονότητα των αυγών αποτίθεται στα ψηλά κλαδιά, να ληφθεί μέριμνα ώστε να καλυφθούν με επιμελημένη εφαρμογή του ψεκασμού και οι κορυφές των δένδρων.

β. Φουζικλάδιο:

Συνιστάται η προστασία του καρπιδίου με προστατευτικά μυκητοκτόνα ή με μίγματα τους με θεραπευτικά (τριαζόλες- βενζιμιδαζόλες) ειδικά όπου σημειώθηκαν αρχικές προσβολές.

 

Previous ΑΜΠΕΛΙ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ ΜΑΙΟΣ
Next Πως να καλλιεργήσετε πατάτες στο μπαλκόνι

About author

You might also like

Συστάσεις φυτοπροστασίας 0 Comments

Φυστικιά – Καλλιεργητικές οδηγίες Μάιος

α. ΣΕΠΤΟΡΙΑ. Συνιστάται ψεκασμός με χαλκούχα σκευάσματα. Με την εφαρμογή των χαλκούχων καταπολεμείται και το Καμαροσπόριο. β. ΕΥΡΥΤΟΜΟ. Δεν χρειάζεται ακόμη επέμβαση. Θα ακολουθήσει νεότερη προειδοποίηση. γ. ΘΡΙΠΕΣ-ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΙ (Ιδιόκερος κ.α.).

Συστάσεις φυτοπροστασίας 0 Comments

Μέτρα προστασίας των καλλιεργειών

Έκκληση του Κέντρου Προστασίας Φυτών προς τους αγρότες Να προχωρήσουν σε επεμβάσεις στις καλλιέργειες μηλιάς και αχλαδιάς, κάλεσε τους αγρότες το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, …

Δέντρα 0 Comments

Καλλιεργητικές φροντίδες Μαΐου – Μηλιά, Αχλαδιά, Δαμασκηνιά

Μηλιά – Αχλαδιά α. Καρπόκαψα. Να γίνει ψεκασμός : · Από 2 έως 7 Μαϊου με ΦΕΝΟΞΥΚΑΡΜΠ ή · Από 3 έως 13 Μαϊου με ΧΛΩΡΑΝΤΡΑΝΙΛΙΠΡΟΛ ( σκεύασμα CORAGEN) ή

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply