Καλλιεργητικές φροντίδες για πεδινά Μήλα και Αχλάδια Μάιος
α. Καρπόκαψα.
Να γίνει ψεκασμός :
- Αμέσως μόλις πάρετε το δελτίο και μέχρι 8 Μαϊου με ΦΕΝΟΞΥΚΑΡΜΠ ή
- Από 9 – 11 Μαϊου με ΧΛΩΡΑΝΤΡΑΝΙΛΙΠΡΟΛ ( σκεύασμα CORAGEN) ή
- Από την παραλαβή του δελτίου μέχρι 16 Μαϊου με ρυθμιστές (ΤΕΜΠΟΥΦΕΝΟΖΑΪΝΤ, ΝΤΙΦΛΟΥΜΠΕΝΖΟΥΡΟΝ, ΛΟΥΦΕΝΟΥΡΟΝ, ΜΕΘΟΞΥΦΕΝΟΖΑΪΝΤ, ΤΕΦΛΟΥΜΠΕΝΖΟΥΡΟΝ) ή
- Από 17 – 19 Μαϊου με κλασσικά εντομοκτόνα όπως ΦΟΣΜΕΤ, ΧΛΩΡΠΥΡΙΦΟΣ, ΧΛΩΡΠΥΡΙΦΟΣ ΜΕΘΥΛ, ΣΠΙΝΟΖΑΝΤ, ΙΝΤΟΞΑΚΑΡΜΠ, Τ-ΦΛΟΥΒΑΛΙΝΕΪΤ, κ.α.
Η επέμβαση να επαναληφθεί μετά 2- 3 βδομάδες, ανάλογα με το αγροχημικό.
- Οι ρυθμιστές να προτιμηθούν αν είχαμε ζημιές και από νάρκες.
- Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 17 – 19 Μαϊου ιολογικά εντομοκτόνα CpGV, τα οποία είναι ιδιαίτερα συμβατά με την ολοκληρωμένη διαχείριση (3 εφαρμογές ανά δεκαήμερο).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το καρπίδιο καθίσταται ευαίσθητο στην προσβολή της καρπόκαψας όταν φθάνει σε διάμετρο τα 2 εκατοστά και αρχίζει να χάνει το χνούδι του (στάδιο J).
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:
- Σε κτήματα που δεν παρουσιάζουν σημαντικές προσβολές μπορεί να επιτευχθεί ικανοποιητική προστασία με μία μόνο εφαρμογή με ρυθμιστές μέχρι 16 Μαϊου, ή με κλασσικά και ιολογικά 21 – 22 Μαϊου.
- Επειδή η πλειονότητα των αυγών αποτίθεται στα ψηλά κλαδιά, να ληφθεί μέριμνα ώστε να καλυφθούν με επιμελημένη εφαρμογή του ψεκασμού και οι κορυφές των δένδρων.
β. Φουζικλάδιο:
Συνιστάται η προστασία του καρπιδίου με προστατευτικά μυκητοκτόνα ή με μίγματα τους με θεραπευτικά (τριαζόλες- βενζιμιδαζόλες) ειδικά όπου σημειώθηκαν αρχικές προσβολές.
About author
You might also like
Master PH
Το Master PH είναι λίπασμα, με ιδιότητες συνεργιστικές για τους ψεκασμούς με φυτοπροστατευτικά προϊόντα και λιπάσματα. Με τη χρήση του στο ψεκαστικό διάλυμα αποδίδεται η πλήρης δραστικότητα των φυτοφαρμάκων με
Αντιμετώπιση ασθενειών και εχθρών στην Ελιά (Μάρτιος – Απρίλιος)
Κυκλοκόνιο Συμπτώματα: Κύριο σύμπτωμα της ασθένειας είναι ο σχηματισμός στρογγυλών κηλίδων με χρώμα σταχτί-καστανό στο κέντρο που περιβάλλονται από καστανόμαυρες ζώνες. Ο μύκητας εμφανίζεται κυρίως στην πάνω επιφάνεια των φυτών.
Καλλιεργητικές φροντίδες Αμπελιού – Μάρτιος
Για περισσότερα κατεβάστε το αρχείο pdf από εδώ Πηγή:minagric.gr
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!