ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Κουνέλι με ελιιές τσακιιστές
Υλικά
1 κουνέλι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο (ελαφρά χτυπημένες)
3/4 ποτηριού λευκό κρασί
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
200 γρ. ελιές τσακιστές
δάφνη
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
● Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες.
● Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές.
● Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το
σκόρδο. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κουνέλι και το αφήνου-
με να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
● Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη,
λίγο νερό, αν χρειαστεί, και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι σχεδόν
να ψηθεί.
● Προσθέτουμε τις ελιές, το αλάτι και το πιπέρι και τα ψήνουμε ακόμα
λίγο μέχρις ότου η σάλτσα αρχίσει να πήζει.
● Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ρύζι πιλάφι.
Previous ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Next ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Βιολογική καλλιέργεια ελιάς – Θρεπτικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας

Η ανάγκη των φυτών σε Άζωτο κυμαίνεται μεταξύ 0.5 και 1.5 μονάδων Αζώτου ανά δέντρο. Σημειώνεται ότι τόσο στις πυκνές φυτεύσεις όσο και σε συνθήκες υψηλού βροχομετρικού ύψους το Άζωτο

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές πράσινες σχιστές (σε άλμη και ξίδι)  Διαλέγουμε μεγάλες ελιές, χωρίς στίγματα.   Τις χαράσσουμε σε 3 σημεία με λεπίδα, κατά μήκος του καρπού, χωρίς να αγγίζουμε το κουκούτσι.  Τις

Ελιά 0 Comments

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Ελιόπιιτα τυλιχτή Υλικά για τη ζύμη 4 ποτήρια αλεύρι 1 κουταλιά μπέικιγκ πάουντερ 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού Υλικά για τη γέμιση 1½ -2 ποτήρια ελιές κομμένες 1

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply