ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Κουνέλι με ελιιές τσακιιστές
Υλικά
1 κουνέλι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο (ελαφρά χτυπημένες)
3/4 ποτηριού λευκό κρασί
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
200 γρ. ελιές τσακιστές
δάφνη
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
● Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες.
● Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές.
● Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το
σκόρδο. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κουνέλι και το αφήνου-
με να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
● Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη,
λίγο νερό, αν χρειαστεί, και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι σχεδόν
να ψηθεί.
● Προσθέτουμε τις ελιές, το αλάτι και το πιπέρι και τα ψήνουμε ακόμα
λίγο μέχρις ότου η σάλτσα αρχίσει να πήζει.
● Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ρύζι πιλάφι.
Previous
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
About author
You might also like
Άρδευση ελιάς
Οι περίοδοι που η ελιά έχει ανάγκη από νερό είναι:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Πάστα ελιάς με κόλιαντρο καιι δυόσμοΥλικά½ κιλό ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια)2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα1 σκελίδα σκόρδο2 κουταλιές κόλιαντρο φρέσκο1 κουταλιά δυόσμο ξηρό2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού6-7 κουταλιές ελαιόλαδο Τρόπος παρασκευήςΑκολουθούμε την ίδια
Οδηγίες για την παραγωγή καλής ποιότητας ελαιολάδου κατά την ελαιοσυλλογή
Με την ευκαιρία της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου και αφού σας ευχηθούμε καλή ελαιοσυλλογή, θα θέλαμε να σας συστήσουμε να δώσετε προσοχή στα παρακάτω που αφορούν την παραγωγή καλής ποιότητας
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!