Πολλαπλασιασμός των φυτών

Για να μην προκαλέσετε ζημιές στις ρίζες των νεαρών φυτών κατά την εργασία μεταφύτευσης τους, είναι προτιμότερο να σπέρνετε να σπέρνετε σε δίκους σποράς που φέρουν μικρά διαμερίσματα. Αυτά μπορεί να διαφέρουν σε μέγεθος, οπότε θα πρέπει να διαλέξετε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο μεγέθος των σπόρων που πρόκεται να σπείρετε. Οι μεγάλοι σπόροι μπαίνουν σε γλαστάκια με διάμετρο περίπου 8εκ. Γεμίζετε τα γλαστράκια ή τους δίσκους μέχρι το χείλος τους με κοσκινισμένο καλής ποιότητας μείγμα χώματος, το οποίο είναι ελαφρώς υγρό.

Διαβάστε περισσότερα »

Previous Δενδροκομικά επίκαιρα
Next Αντιμετώπιση Κυκλοκονίου στην Ελιά - Μάρτιος

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Tι μαζεύουμε τον Αύγουστο (Συγκομιδή)

Τον Αύγουστο, μαζεύουμε: Καλαμπόκια Ντομάτες Μελιτζάνες Κολοκύθια Αγγούρια Πιπεριές Φασόλια Μπάμιες Βλίτα Αντράκλα Σέλινο Μαϊντανό Κόλιανδρο. Ροδάκινα Αχλάδια Αμύγδαλα Μήλα Σύκα Καρπούζια Πεπόνια Πηγή: FUGAZI.gr

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Τι ρίχνουμε στους μπλε κάδους

Στους μπλε κάδους τοποθετούμε: -Συσκευασίες από Αλουμίνιο (αναψυκτικά, μπίρες…) -Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο (από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό…) -Συσκευασίες από Πλαστικό (μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι,

Μελισσοκομία 0 Comments

Η θυμόλη και πώς χρησιμοποιείται στη βιολογική μελισσοκομία

Θυμόλη (Χημ.). Μονοφαινόλη με χημικό τύπο C6H3(C3H7)(OH)CH3 1,2, 4- που περιέχεται στο αιθέριο έλαιο του θύμου αδένα. Είναι άχρωμο κρυσταλλικό σώμα, με χαρακτηριστική οσμή και καυστική γεύση, δυσδιάλυτο στο νερό

Leave a Reply