Προστασία και αξιοποίηση των αυτοφυών αρωματικών ειδών της ελληνικής χλωρίδας

Καφέ της Επιστήμης – Δελτίο Τύπου

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για έβδομη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης» και όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Στην Ελλάδα φύεται το 50% των αυτοφυών φυτών της Ευρώπης. Μεγάλο ποσοστό από αυτά φύονται μόνο στην Ελλάδα και πολλά εξ αυτών έχουν χαρακτηρισθεί «σπάνια» και «απειλούμενα». Οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρα μας ευνοούν την ανάπτυξη αυτών των φυτών και ήδη εξελίσσεται ενδιαφέρον για την οικονομική αξιοποίηση τους.

Το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας εφαρμόζει πρακτικές για την προστασία και αξιοποίηση σε περισσότερα από 1500 τέτοια είδη. Το 25% από αυτά είναι άλλα αρωματικά, άλλα φαρμακευτικά και άλλα με σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη διατροφή.

Για την προστασία και την αξιοποίηση των αυτοφυών αρωματικών ειδών της ελληνικής χλωρίδας θα μας μιλήσει η Δρ. Ελένη Μαλούπα, τακτική ερευνήτρια του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, στις 18.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 821231).

Previous ΛΙΠΑΝΣΗ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Next Φυσική Παρασκευή Πράσινης Ελιάς

About author

You might also like

Αρωματικά Φυτά 0 Comments

Αρωματικά Φυτά

Τεχνικά στοιχεία για την καλλιέργεια και παραγωγή αρωματικών φυτών 

Αρωματικά Φυτά 0 Comments

Βασιλικός (video)

Η τεχνική για να μην σποροποιήσει ο βασιλικός και να συνεχίσει να αναβλαστάνει. Δείτε το παρακάτω βίντεο

Αρωματικά Φυτά 0 Comments

Καλλιέργεια Θυμαριού

Το θυμάρι είναι θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 30 εκατοστά. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Το θυμάρι είναι ιδιαίτερα αγαπητό από τις μέλισσες και το θυμαρίσιο μέλι είναι διάσημο. Το Θυμάρι

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply