Πως να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι

Δείτε πως να διαλέξετε το πιο ώριμο καρπούζι για το τραπέζι σας.
Τα καρπούζια αποτελούνται από 92% νερό και από 8% σάκχαρα.
Η Ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon).
Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz(a).

Το κόκκινο χρώμα το οφείλει στο λυκοπένιο που περιέχει.

Το λυκοπένιο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις.

Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε σάκχαρο είναι μικρότερη από αυτή του μήλου.

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C όπως και σε κάλιο και φυτικές ίνες.

Πως μπορούμε όμως να διαλέξουμε το καλό ώριμο καρπούζι?

1. Κοιτάξτε το.

Το καρπούζι σας θα πρέπει να είναι σφιχτό, συμμετρικό και χωρίς μεγάλες μελανιές ή ουλές.

Μερικές γρατσουνιές δε βλάπτουν.

Τα ώριμα καρπούζια θα πρέπει επίσης να έχουν σκούρο πράσινο χρώμα.

2. Σηκώστε το.

Τα ώριμα καρπούζια έχουν το περισσότερο νερό.

Έτσι αφού αποτελούνται από 92% νερό θα πρέπει να είναι βαριά σε σχέση με το μέγεθος τους άρα και πιο ζουμερά.

3. Γυρίστε το.

Γυρίστε το καρπούζι ανάποδα.

Βρείτε το σημείο του καρπουζιού που αγγίζει τη γη, θα πρέπει να έχει κιτρινωπό χρώμα.

Αν είναι άσπρο η πράσινο πιθανόν να το έχουν κόψει πρόωρα και να μην έχει ωριμάσει.

Τα καρπούζια δεν ωριμάζουν καθόλου αφού κοπούν!

Πηγή:  http://www.toxrisimo.gr

Previous Για τους πιο εκλεκτικούς υπάρχει το πολύχρωμο καλαμπόκι!
Next Ποιες τροφές έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments
Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

«Βρωμόδεντρα», τα αυθαίρετα του φυτικού βασιλείου

Η εισβολή έχει ξεκινήσει. Δεν πρόκειται για τους παράνομους μετανάστες, η παρουσία των οποίων στη χώρα προκαλεί φοβική υστερία σε μια συγκεκριμένη -δυστυχώς πολύ μεγάλη- μερίδα του πληθυσμού, ούτε για

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Εύκολος Τρόπος Ποτίσματος Φωτών Τομάτας….(Συνέχεια)

Δείτε στην παρακάτω εικόνα πώς μπορείτε να φτιάξετε και εσείς τον εύκολο τρόπο ποτίσματος, Απλά κάνετε τρύπες και μετά το γεμίζετε με νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε υγρό λίπασμα

1 Comment

Leave a Reply

Πατήστε εδώ για να ακυρώσετε το σχόλιο.