Ρακόμελο το σπιτικόν

Από καταπραϋντικό για το κρύωμα, από θεραπευτικό για κάθε γνωστή και άγνωστη πάθηση μέχρι και θερμαντικό μέσο για τα κρύα του χειμώνα, το ρακόμελο έχει υμνηθεί όσο λίγα ελληνικά ποτά. Και δικαίως!

Πιες το ζεστό για να φτιάξεις κεφάλι ή απόλαυσέ το κρύο ως απεριτίφ πριν το φαγητό, το ρακόμελο πάει με όλα. Μόνο προσοχή, γιατί το μέλι και το άρωμά του συνήθως ξεγελάνε τους αμύητους και καταλήγουν να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους: στο φαινομενικά αθώο ποτό με τη γλυκιά γεύση κυριαρχεί σε ποσότητα και δύναμη η ρακή!

Τι θα χρειαστείς

  • 1 λίτρο ρακή καλής ποιότητας
  • 4 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1-2 καρφάκια γαρίφαλο (προαιρετικά)

Πώς το φτιάχνεις

1. Τοποθετείς σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά.

2. Τα βράζεις σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς, προσέχοντας ωστόσο να μην πάρει φωτιά το μείγμα από τις αναθυμιάσεις της ρακής.

3. Μόλις πάει να πάρει βράση, κατεβάζεις την κατσαρόλα από το μάτι, τη σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις το θαυματουργό μείγμα τουλάχιστον 10 λεπτά για να πάρει όλα τα αρώματα.

4. Σουρώνεις και είσαι έτοιμος!

Αν σου περισσέψει ρακόμελο (κάπως δύσκολο!), το αποθηκεύεις πάντα σε γυάλινο μπουκάλι.

Πηγή:delamagen

Previous Wonderplant: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον γεωργικό τομέα από 4 βιομηχανίες τροφίμων
Next Chili, chili pepper and cayenne pepper fights cancer

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Φυτέψτε τις δικές σας μελιτζάνες

Η μελιτζάνα είναι λαχανικό του καλοκαιριού! Αν θέλετε να την καλλιεργήσετε μόνοι σας, τότε ίσα που προλαβαίνετε να φυτέψετε μικρά φυτάρια που θα αγοράσετε από κάποιο φυτώριο της γειτονιάς. Ο

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments
Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Σερφάρετε οικολογικά

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να εξοικονομήσετε ενέργεια και να σερφάρετε ακόμη πιο… πράσινα…

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply