Ρακόμελο το σπιτικόν
Από καταπραϋντικό για το κρύωμα, από θεραπευτικό για κάθε γνωστή και άγνωστη πάθηση μέχρι και θερμαντικό μέσο για τα κρύα του χειμώνα, το ρακόμελο έχει υμνηθεί όσο λίγα ελληνικά ποτά. Και δικαίως!
Πιες το ζεστό για να φτιάξεις κεφάλι ή απόλαυσέ το κρύο ως απεριτίφ πριν το φαγητό, το ρακόμελο πάει με όλα. Μόνο προσοχή, γιατί το μέλι και το άρωμά του συνήθως ξεγελάνε τους αμύητους και καταλήγουν να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους: στο φαινομενικά αθώο ποτό με τη γλυκιά γεύση κυριαρχεί σε ποσότητα και δύναμη η ρακή!
Τι θα χρειαστείς
- 1 λίτρο ρακή καλής ποιότητας
- 4 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι
- 2 ξύλα κανέλας
- 1-2 καρφάκια γαρίφαλο (προαιρετικά)
Πώς το φτιάχνεις
1. Τοποθετείς σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά.
2. Τα βράζεις σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς, προσέχοντας ωστόσο να μην πάρει φωτιά το μείγμα από τις αναθυμιάσεις της ρακής.
3. Μόλις πάει να πάρει βράση, κατεβάζεις την κατσαρόλα από το μάτι, τη σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις το θαυματουργό μείγμα τουλάχιστον 10 λεπτά για να πάρει όλα τα αρώματα.
4. Σουρώνεις και είσαι έτοιμος!
Αν σου περισσέψει ρακόμελο (κάπως δύσκολο!), το αποθηκεύεις πάντα σε γυάλινο μπουκάλι.
Πηγή:delamagen
About author
You might also like
Φρέσκα κρεμμυδάκια στη γλάστρα
– Έχετε φυτέψει κρεμμυδάκια στις γλάστρες σας?
Υλικά και διεργασία για ένα σωστό κομποστ
Τυπικά πράσινο υλικά: Φρέσκα (πράσινα) αποκόμματα γκαζόν/χλόης Φρέσκια κοπριά (άλογου, κοτών, κουνελιών, αγελάδων) Απορρίμματα κουζίνας (φρούτα, λαχανικά) Ζιζάνια Πράσινα φύλλα Απομεινάρια φρούτων από τον κήπο Τυπικά καφέ υλικά: Καφέ ξερά
Τι σπέρνουμε/φυτεύουμε τον Φεβρουάριο
Σπορά Σπανάκι Σέσκουλα Πράσα Πρώιμη σπορά λαχανικών όπως ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια, κολοκύθια για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο. Φυτεύουμε
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!