Σανσεβιέρια η τρίζωνη

Σανσεβιέρια η τρίζωνη

Προέρχεται από τις αφρικανικές έρημους που ανήκει στα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου.

Στην πατρίδα της καλλιεργείται για τις ίνες της που μοιάζουν με της κάνναβης. Τα φύλλα της είναι στητά χωρίς μίσχο, έχουν όμορφα σχέδια και μυτερές άκρες. Αποθηκεύουν νερό στο εσωτερικό τους, γι’ αυτό και αντέχει την ξηρασία. Δεν έχει απαιτήσεις και αναπτύσσεται ακούραστα. Αναπτύσσει  ριζικό σύστημα που δεν αντέχει σε μικρά δοχεία. Καμιά φορά βγάζει άσπρα και πράσινα ανθάκια με άρωμα. Εγκλιματίζεται άνετα σε ξηρή και ανθυγιεινή ατμόσφαιρα, γι’ αυτό είναι κατάλληλη για επαγγελματικούς χώρους, γραφεία, εστιατόρια κτλ., αρκεί να έχει φως. Χωρίς αυτό τα σχέδια των φύλλων ξεθωριάζουν. Δεν χρειάζεται πολύ πότισμα, κάθε 8 – 10 μέρες το καλοκαίρι και κάθε 20 το χειμώνα. Ρίξτε της μη αζωτούχο λίπασμα κάθε 2-4 βδομάδες. Αλλάξτε γλάστρα κάθε χρόνο, στα μεγαλύτερα φυτά κάθε 2 χρόνια. Προτιμήστε ρηχές γλάστρες.

Ο πολλαπλασιασμός γίνεται με διαίρεση, και με μοσχεύματα φύλλων. Στη δεύτερη περίπτωση τα φυτά που προκύπτουν είναι πράσινα.

Πηγή:http://www.fytokomia.gr/permalink/3342.html

Previous Οι ευεργετικές ιδιότητες του πεπονιού
Next Πως θα φτιάξετε το Δικό σας Λαχανόκηπο

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Πώς να διώξετε τις αφίδες από τα φυτά σας

Βράστε 2 σκελίδες σκόρδο σε μισό λίτρο νερό και μόλις κρυώσει, ψεκάστε μ᾽αυτό το υγρό τα φυτά σας. Διαβάστε περισσότερα »

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Συμβουλές για προστασία από τον παγετό

Αν προβλέπεται οποιαδήποτε μορφή παγετού προστατεύονται όσο είναι δυνατόν τα ευπαθή δέντρα και λοιπά φυτά με ειδικές καλύψεις, όπως ανεμοθραύστες, πλαστικά στη φυλλική επιφάνεια ή οργανική ύλη (π.χ. υγιή φύλλα)

Ελιά 0 Comments

Χρήσιμες οδηγίες για την καλλιέργεια επιτραπέζιας – βρώσιμης ελιάς

Η καλλιέργεια της βρώσιμης ελιάς απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον παραγωγό. Εκτός των καλλιεργητικών φροντίδων σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή φυτοπροστασία και διαφυλλική

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply