Σανσεβιέρια η τρίζωνη

Προέρχεται από τις αφρικανικές έρημους που ανήκει στα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου.
Στην πατρίδα της καλλιεργείται για τις ίνες της που μοιάζουν με της κάνναβης. Τα φύλλα της είναι στητά χωρίς μίσχο, έχουν όμορφα σχέδια και μυτερές άκρες. Αποθηκεύουν νερό στο εσωτερικό τους, γι’ αυτό και αντέχει την ξηρασία. Δεν έχει απαιτήσεις και αναπτύσσεται ακούραστα. Αναπτύσσει ριζικό σύστημα που δεν αντέχει σε μικρά δοχεία. Καμιά φορά βγάζει άσπρα και πράσινα ανθάκια με άρωμα. Εγκλιματίζεται άνετα σε ξηρή και ανθυγιεινή ατμόσφαιρα, γι’ αυτό είναι κατάλληλη για επαγγελματικούς χώρους, γραφεία, εστιατόρια κτλ., αρκεί να έχει φως. Χωρίς αυτό τα σχέδια των φύλλων ξεθωριάζουν. Δεν χρειάζεται πολύ πότισμα, κάθε 8 – 10 μέρες το καλοκαίρι και κάθε 20 το χειμώνα. Ρίξτε της μη αζωτούχο λίπασμα κάθε 2-4 βδομάδες. Αλλάξτε γλάστρα κάθε χρόνο, στα μεγαλύτερα φυτά κάθε 2 χρόνια. Προτιμήστε ρηχές γλάστρες.
Ο πολλαπλασιασμός γίνεται με διαίρεση, και με μοσχεύματα φύλλων. Στη δεύτερη περίπτωση τα φυτά που προκύπτουν είναι πράσινα.
Πηγή:http://www.fytokomia.gr/permalink/3342.html
About author
You might also like
Το εγχειρίδιο του καλού ανακυκλωτή
Τι φροντίζουμε πριν τις πετάξουμε • Να είναι άδειες από τροφές και υγρά. • Να τις ξεπλύνουμε, αν χρειαστεί, ώστε να μην έχουν υπολείμματα τροφών, λάδια κ.λπ. • Να τσακίζουμε
Φτιάξτε μόνοι σας απορρυπαντικά
Κάνοντας μια βόλτα στους διαδρόμους των super markets με τα προϊόντα καθαρισμού, θα δούμε μια απίστευτη ποικιλία προϊόντων με τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε λεκέ. Έλα όμως που είναι
Πώς γίνεται η σπορά πιστοποιημένου πατατόσπορου
Ο πατατόσπορος είναι προβλαστημένος με χημικά σκευάσματα και απαγορεύεται η χρήση του από ανθρώπους και από ζώα. Ο πατατόσπορος δεν χρειάζεται καμία χημική διεργασία πριν από το χωράφι. Κατά την
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!