Σπορά σπανακιού
Το σπανάκι είναι ένα σηµαντικό χειµερινό λαχανικό που ευδοκιµεί σε βαθιά, πλούσια αµµοπηλώδη εδάφη µε pH 6-7. Για να έχουμε φρέσκο σπανάκι προς κατανάλωση τις ηµέρες του Πάσχα η σπορά πρέπει να γίνεται Φεβρουάριο.
Προτιµώνται εδάφη µε µεσηµβρινή έκθεση ώστε τα φυτά να δέχονται περισσότερο ήλιο. Η σπορά γίνεται σε ψιλοχωµατισµένο έδαφος µε σπαρτική σε γραµµές 30 µε 40 εκ. και 20 εκ. επί των γραµµών και σε βάθος σποράς 2,5 περίπου εκ. Για ένα στρέµµα χρειάζονται 2 κιλά σπόρου.
Το σπανάκι θέλει µέτρια υγρασία και στις µέτριες θερµοκρασίες δίνει τις καλύτερες αποδόσεις. Χρειάζεται προσοχή από τις παγωνιές. Μετά το φύτρωµα του σπόρου τα φυτά είναι έτοιµα για συγκοµιδή σε 7 εβδοµάδες.
Τα φυτά κόβονται λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Τα καλώς αναπτυγµένα φυτά έχουν φύλλα σαρκώδη και παράρριζα που βλαστάνουν µαζί σε πυκνές ή ανοιχτές τούφες.
Τα φύλλα πρέπει να έχουν πρακτικά τριγωνικό σχήµα, βαθυπράσινο χρώµα, λεία χείλη και κυµατιστή ή λεία επιφάνεια αναλόγως ποικιλίας. Μετά την κοπή, τα φύλλα συσκευάζονται σε καλάθια ή κιβώτια. Το σπανάκι µπορεί να διατηρηθεί νωπό µέχρι 10 µέρες σε θερµοκρασία 1οC και υγρασία 90%.
Πηγή:agronews
About author
You might also like
Βαμβακίαση πεύκων
Η βαμβακίαση των πεύκων είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γεωπόνοι. Η βαμβακίαση που παρουσιάζεται στα πεύκα είναι αποτέλεσμα από την ύπαρξη της του εντόμου
Δωρεάν εγχειρίδιο συντήρησης κομμένων ανθέων στο βάζο
Στο εγχειρίδιο αυτό (του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του τμήματος Γεωργίας της Κύπρου) το οποίο απευθύνεται είτε σε αυτούς που ασχολούνται με εμπόριο κομμένων ανθέων, είτε σε καταναλωτές.
Η τεχνολογία συνδυάζεται με την κηπουρική
Το «Click and Grow» αποτελείται από ένα γλαστράκι που περιέχει λογισμικό, αισθητήρες, μπαταρίες, μια αντλία, ένα μικρό δοχείο με νερό, σπόρους και θρεπτικά συστατικά. Δείτε το παρακάτω βίντεο
1 Comment
Σπορά σπανακιού – Agroplace
01 Νοεμβρίου, 20:26[…] Πηγή : cfn.gr […]