Σπορά σπανακιού

Το σπανάκι είναι ένα σηµαντικό χειµερινό λαχανικό που ευδοκιµεί σε βαθιά, πλούσια αµµοπηλώδη εδάφη µε pH 6-7. Για να έχουμε φρέσκο σπανάκι προς κατανάλωση τις ηµέρες του Πάσχα η σπορά πρέπει να γίνεται Φεβρουάριο.

Προτιµώνται εδάφη µε µεσηµβρινή έκθεση ώστε τα φυτά να δέχονται περισσότερο ήλιο. Η σπορά γίνεται σε ψιλοχωµατισµένο έδαφος µε σπαρτική σε γραµµές 30 µε 40 εκ. και 20 εκ. επί των γραµµών και σε βάθος σποράς 2,5 περίπου εκ. Για ένα στρέµµα χρειάζονται 2 κιλά σπόρου.
Το σπανάκι θέλει µέτρια υγρασία και στις µέτριες θερµοκρασίες δίνει τις καλύτερες αποδόσεις. Χρειάζεται προσοχή από τις παγωνιές. Μετά το φύτρωµα του σπόρου τα φυτά είναι έτοιµα για συγκοµιδή σε 7 εβδοµάδες.
Τα φυτά κόβονται λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Τα καλώς αναπτυγµένα φυτά έχουν φύλλα σαρκώδη και παράρριζα που βλαστάνουν µαζί σε πυκνές ή ανοιχτές τούφες.
Τα φύλλα πρέπει να έχουν πρακτικά τριγωνικό σχήµα, βαθυπράσινο χρώµα, λεία χείλη και κυµατιστή ή λεία επιφάνεια αναλόγως ποικιλίας. Μετά την κοπή, τα φύλλα συσκευάζονται σε καλάθια ή κιβώτια. Το σπανάκι µπορεί να διατηρηθεί νωπό µέχρι 10 µέρες σε θερµοκρασία 1οC και υγρασία 90%.

Πηγή:agronews

Previous Ημερίδα για Ιπποφαές Γκοτζι μπέρι και Ροδιά
Next Μαγειρεμένα τρόφιμα

About author

You might also like

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Ανακύκλωσε

Καθώς περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οδηγούν τις πρωτοβουλίες ανακύκλωσης, γίνεται ευκολότερο για τον καθένα να ανακυκλώσει. Μάθετε τους νέους και εύκολους τρόπους να ξεφορτωθείτε τα απορρίματα, καθώς επίσης και πώς να

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Comments

Δωρεάν εγχειρίδιο συντήρησης κομμένων ανθέων στο βάζο

Στο εγχειρίδιο αυτό (του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του τμήματος Γεωργίας της Κύπρου) το οποίο απευθύνεται είτε σε αυτούς που ασχολούνται με εμπόριο  κομμένων ανθέων, είτε σε καταναλωτές.

Γεωργία Ακριβείας 0 Comments

Φυσικά Εκχυλίσματα Βοτάνων για τη Φυτοπροστασία

Τελευταία όλοι μάθαμε για την υπουργική απόφαση της Γαλλίας που αφορά στην συνταγή παρασκευής φυτοπροστατευτικού σκευάσματος που έχει σαν βάση την τσουκνίδα. Εκτός  από την τσουκνίδα υπάρχουν και πολλά ακόμα

1 Comment

Leave a Reply