Τι μας εκνευρίζει;
Ποιες συμπεριφορές μας εκνευρίζουν περισσότερο; Ποια είναι η συνηθέστερη πηγή του καθημερινού μας θυμού και ποιες οι συχνότερες αφορμές που μας βγάζουν εκτός εαυτού;
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει βρετανική έρευνα που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Εγκεφαλικών της Βρετανίας και άλλους οργανισμούς σε δείγμα 2.000 εθελοντών.
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει βρετανική έρευνα που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Εγκεφαλικών της Βρετανίας και άλλους οργανισμούς σε δείγμα 2.000 εθελοντών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η πρώτη αιτία που ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι σχεδόν στους 8 στους δέκα είναι οι κακοί τρόποι και η αγένεια. Στη δεύτερη θέση των συμπεριφορών που μας εκνευρίζουν βρίσκεται η παράκαμψη στις «ουρές», όταν δηλαδή περιμένουν σε μία ουρά και κάποιος προσπαθεί να τους πάρει τη θέση και να προηγηθεί.
Στη λίστα των αιτιών εκνευρισμού ακολουθεί η κακή οδήγηση (έξι στους δέκα), αλλά και τα όσα βλέπουν να γίνονται στα ριάλιτι σόου της τηλεόρασης (τρεις στους δέκα).
Επιπλέον, οι ερωτηθέντες απάντησαν πως εκνευρίζονται όταν κάποιος μιλάει δυνατά στο κινητό του τηλέφωνο.
Σημειωτέον πως η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκστρατείας που πραγματοποιείται στη Μεγάλη Βρετανία για τη σημασία που έχει ο συστηματικός έλεγχος της αρτηριακής πίεσης, δεδομένου ότι η υπέρταση αποτελεί τον κύριο παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο.
Επιμύθιο: Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε όσα μας εκνευρίζουν και να μειώσουμε το άγχος και την πίεσή μας είναι να «αντιδράμε» με το προσωπικό μας παράδειγμα.
Δημοσιεύτηκε στο http://www.moodhackers.com
About author
You might also like
Glyphosate effects on diseases of plants
Glyphosate decreases plant defense and increases disease severity. Latest research at: http://www.bitsandbees.nl/huber.pdf
Η διαφθορά βλάπτει το κλίμα…
Για νέα έκρηξη της διαφθοράς μιλούν οι πολιτικοί αναλυτές στην Ελλάδα και την υφήλιο, με σοβαρότατες επιπτώσεις και στο περιβάλλον. Το πώς ακριβώς η διαφθορά επηρεάζει το περιβάλλον περιγράφεται σε
Πλούσιες χώρες, φτωχοί λαοί
Ενώ ο δυτικός κόσμος συνεχίζει να προοδεύει, ο τρίτος κόσμος αντιμετωπίζει φτώχεια, επιδημίες, πολέμους, μόλυνση του περιβάλλοντος, παιδική θνησιμότητα. Πόσο φτωχές είναι όμως στην πραγματικότητα οι χώρες του τρίτου κόσμου
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!