Το φοινικόδασος του Πρέβελη αναγεννήθηκε
Ένα από τα πολυτιμότερα και σπανιότερα οικοσυστήματα της πατρίδας μας, το φοινικόδασος του Πρέβελη, αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2010 η περιοχή πρασίνισε και πάλι μέσα από τις ενέργειες των υπηρεσιών που εποπτεύονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Όλοι οι φοίνικες, με χαρακτηριστικό είδος τον Phoenix theophrastii, αναβλάστησαν, σπόροι που είχαν πέσει στη γη φύτρωσαν και μικροί φοίνικες αναπτύσσονται κανονικά. Κατά τον ίδιο τρόπο αναγεννήθηκαν και τα υπόλοιπα είδη που συμπληρώνουν το οικοσύστημα όπως είναι οι χαρουπιές, οι σχίνοι, τα πλατάνια και τα αλμυρίκια.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται την περιοχή στοχεύοντας πάντα στην προστασία της πλούσιας βιοποικιλότητάς της.

Το φοινικόδασος του Πρέβελη μετά τη φωτιά της 22ας Αυγούστου 2010

Το φοινικόδασος σήμερα

Δημοσιεύτηκε στο www.newsbeast.gr
About author
You might also like
Πρoστατευμένο: Tips για Νέους Αγρότες-Επιχειρηματίες
Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.
Πρoστατευμένο: Μετεωρολογικός σταθμός – Κτήμα Πέτρου
Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.
Νέο Site με ενδιαφέρον άρθρο.
Νέο site στο http://www.e-geoponos.gr με ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο Τα φοινικόδεντρα της Ηπείρου εκπέμπουν SOS Στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να γίνονται φυτεύσεις φοινικοειδών στους δήμους και σε


0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!