Φυσική θεραπεία για το κρυολόγημα
Σήμερα ο καιρός είναι άκρως χειμωνιάτικος και άρχισε να πονά ο λαιμός, να έχουμε πυρετό, να κλείνει η φωνή κτλ.
Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα και να καταπολεμήσετε την αρρώστια μέσα στα πλαίσια μιας φυσικής προσέγγισης, την οποία την έκαναν τα παλιά τα χρόνια, αλλά που στις μέρες μας πολλοί περιφρονούν.
Θα χρειαστείτε:
1 κατσαρόλα βραστό νερό
2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
2 πετσέτες
2-3 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι χαμομήλι
Η διαδικασία είναι απλή. Τυλίγετε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα για να μην νοτίσουν από τους υδρατμούς και ρίχνετε στην κατσαρόλα την σόδα (και αν έχετε το έλαιο ευκαλύπτου). Αφού πάψει να αφρίζει, καλυφθείτε με μια πετσέτα και κάνετε εισπνοές από την μύτη για 15-20 λεπτά. Αν πονάει ο λαιμός κι από το στόμα οι εισπνοές βοηθούν όπως επισης και να “καταπίνετε” τους ατμούς.
Μπορούμε να το επαναλάβουμε την διαδικασία μεσημέρι-βράδυ για γρηγορότερα αποτελέσματα.
Μετά πίνετε το χαμομήλι και αν θέλετε παίρνετε και μια ασπιρίνη (ιδίως αν υπάρχει πυρετός) αλλά και μια εντριβή στα πόδια με ξύδι. Αμέσως μετά πρέπει να ξαπλώσετε, και στην περίπτωση που ιδρώσετε μπορείτε να αλλάξετε ρούχα, με την προϋπόθεση να βρίσκεστε σε ζεστό χώρο.
Αν σας θυμίζει κάτι η θεραπεία είναι γιατί πιθανώς την κάνανε παλιά οι γονείς σας ή οι παππούδες σας.
Δοκιμάστε την κι εσείς και καλό Χειμώνα χωρίς ενοχλήσεις.
Ευχαριστώ την Ιωάννα για το κείμενο.
About author
You might also like
Τι μπορώ να φυτέψω τώρα – Απρίλιος
Απρίλιος
Οι εποχές των Φρούτων και των Λαχανικών
Όταν ξέρουμε ποια φρούτα και λαχανικά υπάρχουν σε κάθε εποχή, μπορούμε να επιλέγουμε τα εποχικά φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι πιο οικονομικά, έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και είναι πιο
Καρποφόρα Δέντρα – Καλλιεργητικές φροντίδες τον χειμώνα
Ράντισμα Κατά την διάρκεια του χειμώνα τουλάχιστον 2-3 φορές ράντισμα με χαλκούχο σκεύασμα. Από το μπουμπούκιασμα αρχίζουμε να ψεκάζουμε για την μονίλια (κόλλα στον κορμό). Ειδικά στα πυρηνόκαρπα στα πρώτα
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!