Φυσική θεραπεία για το κρυολόγημα

Σήμερα ο καιρός είναι άκρως χειμωνιάτικος και άρχισε να πονά ο λαιμός, να έχουμε πυρετό, να κλείνει η φωνή κτλ.

Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα και να καταπολεμήσετε την αρρώστια μέσα στα πλαίσια μιας φυσικής προσέγγισης, την οποία την έκαναν τα παλιά τα χρόνια, αλλά που στις μέρες μας πολλοί περιφρονούν.

Θα χρειαστείτε:

1 κατσαρόλα βραστό νερό
2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
2 πετσέτες
2-3 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι χαμομήλι

Η διαδικασία είναι απλή. Τυλίγετε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα για να μην νοτίσουν από τους υδρατμούς και ρίχνετε στην κατσαρόλα την σόδα (και αν έχετε το έλαιο ευκαλύπτου). Αφού πάψει να αφρίζει, καλυφθείτε με μια πετσέτα και κάνετε εισπνοές από την μύτη για 15-20 λεπτά. Αν πονάει ο λαιμός κι από το στόμα οι εισπνοές βοηθούν όπως επισης και να «καταπίνετε» τους ατμούς.

Μπορούμε να το επαναλάβουμε την διαδικασία μεσημέρι-βράδυ για γρηγορότερα αποτελέσματα.

Μετά πίνετε το χαμομήλι και αν θέλετε παίρνετε και μια ασπιρίνη (ιδίως αν υπάρχει πυρετός) αλλά και μια εντριβή στα πόδια με ξύδι. Αμέσως μετά πρέπει να ξαπλώσετε, και στην περίπτωση που ιδρώσετε μπορείτε να αλλάξετε ρούχα, με την προϋπόθεση να βρίσκεστε σε ζεστό χώρο.

Αν σας θυμίζει κάτι η θεραπεία είναι γιατί πιθανώς την κάνανε παλιά οι γονείς σας ή οι παππούδες σας.

Δοκιμάστε την κι εσείς και καλό Χειμώνα χωρίς ενοχλήσεις.

Ευχαριστώ την Ιωάννα για το κείμενο.

Previous Oυρία: μια πολύτιμη πηγή αζώτου για τις καλλιέργειες - Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Next Τα 7 σημεία για παραγωγή καλύτερης ποιότητας ελαιολάδου

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

ΦΥΣΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Τα κύρια θρεπτικά συστατικά των φυτών Τρεις είναι οι θρεπτικές ουσίες που απαιτούνται από τα φυτά σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τα άλλα στοιχεία. Είναι το άζωτο(N), ο φώσφορος(P) και

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Τα μυστικά για ένα σωστό κομποστ

Το σωστό κομπόστ δημιουργείται όταν παρέχετε στο κάδο σας το σωστό μείγμα των βασικών συστατικών για τα εκατομμύρια των μικροοργανισμών που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τρώνε, πολλαπλασιάζονται

Συμβουλές για ερασιτέχνες 0 Σχόλια

Εποχή σποράς λαχανικών

Δείτε τον παρακάτω πίνακα: ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Πηγή: peliti.gr

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply