Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Ελιές Καλαμών μαύρες σχιστές
  • Διαλέγουμε ελιές όταν αρχίσουν να ωριμάζουν.
  • Τις χαράσσουμε σε 3 σημεία κατά μήκος του καρπού με λεπίδα.
  • Τις ξεπικρίζουμε αφού τις τοποθετήσουμε σε αραιή άλμη αναλογίας 1/4 του ποτηριού αλάτι σε 12 ποτήρια νερό.
  • Αλλάζουμε την άλμη περίπου 4 φορές την ημέρα για 6-8 μέρες.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε τις ελιές σε ασβεστόνερο (12 ποτ. νερό και 2 κ. σ. ασβέστη), για δύο ώρες.
  • Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις τοποθετούμε στο ξίδι για 1-2 μέρες, ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο.
  • Αφαιρούμε το ξίδι και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο ή άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 13 ποτήρια νερό.

Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy

Previous Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (ολόκληρες)
Next Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Ελιά 0 Σχόλια

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Ελιές μαύρες με αλάτι (σταφιδωτές) Μαζεύουμε τις ελιές, που πρέπει να είναι αρκετά ώριμες, τις πλένουμε και τις τοποθετούμε σε καλάθι με στρώσεις χοντρού αλατιού (1 κιλό αλάτι σε 9

Ελιά 0 Σχόλια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Ελιόπιτα σε φόρμα Υλικά3 αυγά3/4 ποτηριού ελαιόλαδο1 ποτήρι γάλα εβαπορέ3 ποτήρια αλεύρι3 κουταλάκια γλυκού μπέικιγκ πάουντερ1 ποτήρι ελιές κομμένες1 κουταλιά δυόσμο ξερό1 κρεμμύδι ψιλοκομμένοΤρόπος παρασκευής● Χτυπούμε τα αυγά και προσθέτουμε

Ελιά 0 Σχόλια

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές τσακιστές (για άμεση κατανάλωση)  Τσακίζουμε τις ελιές και τις ξεπικρίζουμε για 5 – 7 μέρες ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο. Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply