Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς
Ελιές Καλαμών μαύρες σχιστές
- Διαλέγουμε ελιές όταν αρχίσουν να ωριμάζουν.
- Τις χαράσσουμε σε 3 σημεία κατά μήκος του καρπού με λεπίδα.
- Τις ξεπικρίζουμε αφού τις τοποθετήσουμε σε αραιή άλμη αναλογίας 1/4 του ποτηριού αλάτι σε 12 ποτήρια νερό.
- Αλλάζουμε την άλμη περίπου 4 φορές την ημέρα για 6-8 μέρες.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τις ελιές σε ασβεστόνερο (12 ποτ. νερό και 2 κ. σ. ασβέστη), για δύο ώρες.
- Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις τοποθετούμε στο ξίδι για 1-2 μέρες, ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο.
- Αφαιρούμε το ξίδι και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο ή άλμη σε αναλογία 1 ποτήρι αλάτι σε 13 ποτήρια νερό.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
About author
You might also like
Ελιά – Καλλιεργητικές οδηγίες Μάιος
α. ΠΥΡΗΝΟΤΡΗΤΗΣ
Micosat και καταπολέμηση Βερτιτσιλίου στην Χαλκιδική
Για το 3ετές πρόγραμμα του ΕΘΙΑΓΕ πατήστε ΕΘΙΑΓΕ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – “Η ασθένεια Βερτισιλλίωση και η αντιμετώπιση της”, Επιμέλεια σύνταξης: Ζ. Ζαρταλούδης, Φ.
Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς
Ελιές μαύρες με αλάτι (σταφιδωτές) Μαζεύουμε τις ελιές, που πρέπει να είναι αρκετά ώριμες, τις πλένουμε και τις τοποθετούμε σε καλάθι με στρώσεις χοντρού αλατιού (1 κιλό αλάτι σε 9
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!