Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)

Ελιές μαύρες χωρίς αλάτι
  • Μαζεύουμε τις ελιές, αφού τις αφήσουμε να ωριμάσουν πολύ καλά πάνω στο δέντρο και να αρχίσουν να πέφτουν.
  • Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε τρυπητό για 2-3 μέρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Τις τοποθετούμε στα βάζα και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο καλής ποιότητας.
  • Μπορούμε επίσης να τις συσκευάσουμε σε πλαστικά σακούλια (σε μικρές ποσότητες) και να τις τοποθετήσουμε στην κατάψυξη. Τις βγάζουμε λίγη ώρα πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
Παρατήρηση: Οι ελιές αυτές είναι ιδανικές για τα άτομα που αποφεύγουν το αλάτι, λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας, όπως είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η υπέρταση κ.ά.
– Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη γεύση των ελιών, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο αλάτι πριν τις τοποθετήσουμε στο τρυπητό.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)
Next Στο «μικροσκόπιο» το μήλο που δε μαυρίζει

Σχετικά με τον συντάκτη

Μπορεί να σας αρέσουν

Ελιά 0 Σχόλια

Βιολογική καλλιέργεια ελιάς – Θρεπτική κατάσταση και καρποφορία της ελιάς

Πριν ανθίσει η ελιά μέχρι την καρπόδεση έχει ανάγκη από νερό, προκειμένου να διαφοροποιήσει τους ανθοφόρους οφθαλμούς της επόμενης χρονιάς, συνθήκη που στη χώρα μας συνήθως ικανοποιείται από τις βροχοπτώσεις

Ελιά 0 Σχόλια

Συνταγή με Ελιές

Μακαρόνια (σπαγέττι) με ελιές Υλικά 1 πακέτο σπαγέττι 5 κουταλιές ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο 10-15 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι χαλλούμι τριμμένο Τρόπος παρασκευής ● Βράζουμε τα μακαρόνια

Ελιά 0 Σχόλια

Πάρασκευάσματα με ελιές

Πάστα ελιάς με ρίγανη Η πάστα ελιάς χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό, αλειμμένο κατά προτίμηση σε ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανιά ή παξιμάδι και είναι ιδανικό κυρίως κατά τη διάρκεια των νηστειών. Υλικά

0 Σχόλια

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply