Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)

Ελιές μαύρες χωρίς αλάτι
  • Μαζεύουμε τις ελιές, αφού τις αφήσουμε να ωριμάσουν πολύ καλά πάνω στο δέντρο και να αρχίσουν να πέφτουν.
  • Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε τρυπητό για 2-3 μέρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Τις τοποθετούμε στα βάζα και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο καλής ποιότητας.
  • Μπορούμε επίσης να τις συσκευάσουμε σε πλαστικά σακούλια (σε μικρές ποσότητες) και να τις τοποθετήσουμε στην κατάψυξη. Τις βγάζουμε λίγη ώρα πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
Παρατήρηση: Οι ελιές αυτές είναι ιδανικές για τα άτομα που αποφεύγουν το αλάτι, λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας, όπως είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η υπέρταση κ.ά.
– Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη γεύση των ελιών, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο αλάτι πριν τις τοποθετήσουμε στο τρυπητό.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (σχιστές)
Next Στο «μικροσκόπιο» το μήλο που δε μαυρίζει

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Πατάτες σαλάτα με αυγά και μαύρες ελιές Υλικά5 πατάτες μέτριες3 αυγά1 κρεμμύδι μεγάλο12 μαύρες ελιές½ δέσμη μαϊντανόλίγο δυόσμο5-6 κ.σ. ελαιόλαδο2-3 κ.σ. λεμόνιαλάτιΤρόπος παρασκευής● Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε

Ελιά 0 Comments

Ανάπτυξη και Ανθεκτικότητα Φυτών Ελιάς σε Βερτιτσιλίωση (Verticillium dahliae) με τη χρήση Μυκορριζών (Seitrich)

Τα αποτελέσματα πειράματος που διεξήχθη για την ανάπτυξη, θρέψη, αντοχή στο μεταφυτευτικό σοκ και αντοχή στο Verticillium dahliae με μυκόρριζες πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Universidad

Προστατευμένο 0 Comments

Πρoστατευμένο: Μυκόρριζες και Ελιές – Για πλήρη πρόσβαση, επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply