Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)
Ελιές μαύρες χωρίς αλάτι
- Μαζεύουμε τις ελιές, αφού τις αφήσουμε να ωριμάσουν πολύ καλά πάνω στο δέντρο και να αρχίσουν να πέφτουν.
- Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε τρυπητό για 2-3 μέρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Τις τοποθετούμε στα βάζα και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο καλής ποιότητας.
- Μπορούμε επίσης να τις συσκευάσουμε σε πλαστικά σακούλια (σε μικρές ποσότητες) και να τις τοποθετήσουμε στην κατάψυξη. Τις βγάζουμε λίγη ώρα πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
Παρατήρηση: Οι ελιές αυτές είναι ιδανικές για τα άτομα που αποφεύγουν το αλάτι, λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας, όπως είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η υπέρταση κ.ά.
– Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη γεύση των ελιών, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο αλάτι πριν τις τοποθετήσουμε στο τρυπητό.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
About author
You might also like
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Πατάτες σαλάτα με μαύρες ελιέςΥλικά5 πατάτες μέτριες1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα12 μαύρες ελιές½ ματσάκι μαϊντανόλίγο δυόσμο5-6 κ.σ. ελαιόλαδο3 κ.σ. ξίδιαλάτιΤρόπος παρασκευής● Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μαζί με τη
Επίσημες Ποιοτικές Κατηγορίες Ελαιολάδου
Σήμανση του Ελαιολάδου στο στάδιο του Λιανικού Εμπορίου Οι περιγραφές στη σήμανση και οι ορισμοί του ελαιολάδου είναι υποχρεωτικοί, χρησιμοποιούνται δε εκτός από το ενδοκοινοτικό εμπόριο και στο εμπόριο με
Μαργαρόνια σε ελιά (Βίντεο)
Τα συμπτώματα της μαργαρόνιας στην ελιά Δείτε το παρακάτω βίντεο
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!