Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς (κολυμπάτες)
Ελιές πράσινες ολόκληρες (κολυμπάτες).
Για τις ολόκληρες πράσινες ελιές χρησιμοποιούμε συνήθως τις ποικιλίες κυπριακή, μαντζανίλο, Αμφίσσης, πικουάλ, Καλαμών.
- Διαλέγουμε τις ελιές, τις ξεπικρίζουμε για 6 μέρες αλλάζοντας το νερό τους 2 φορές τη μέρα.
- Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε το λεμόνι και τις καλύπτουμε με την άλμη (1 ποτήρι αλάτι και 8 ποτήρια νερό).
- Προσθέτουμε 1 εκ. ελαιόλαδο.
- Σερβίρονται με ελαόλαδο, θυμάρι ή ρίγανη.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.gr
Previous
Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς
About author
You might also like
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Πατάτες σαλάτα με μαύρες ελιέςΥλικά5 πατάτες μέτριες1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα12 μαύρες ελιές½ ματσάκι μαϊντανόλίγο δυόσμο5-6 κ.σ. ελαιόλαδο3 κ.σ. ξίδιαλάτιΤρόπος παρασκευής● Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μαζί με τη
Πρoστατευμένο: Μυκόρριζες και ελιές – Για πλήρη πρόσβαση εποπικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.
Συνταγές με ελιές
Σουτζουκάκια με ελιές Υλικά ½ κιλό κιμά (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή) 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί 1 ποτήρι κρασί άσπρο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο αλάτι, πιπέρι, κύμινο (αρτισιά) Υλικά
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!