Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς (κολυμπάτες)
Ελιές πράσινες ολόκληρες (κολυμπάτες).
Για τις ολόκληρες πράσινες ελιές χρησιμοποιούμε συνήθως τις ποικιλίες κυπριακή, μαντζανίλο, Αμφίσσης, πικουάλ, Καλαμών.
- Διαλέγουμε τις ελιές, τις ξεπικρίζουμε για 6 μέρες αλλάζοντας το νερό τους 2 φορές τη μέρα.
- Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε το λεμόνι και τις καλύπτουμε με την άλμη (1 ποτήρι αλάτι και 8 ποτήρια νερό).
- Προσθέτουμε 1 εκ. ελαιόλαδο.
- Σερβίρονται με ελαόλαδο, θυμάρι ή ρίγανη.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.gr
Previous
Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς
About author
You might also like
Εμπορικοί Τύποι Επιτραπέζιας Ελιάς Ανάλογα Με Την Επεξεργασία
Χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: Επεξεργασμένες πράσινες επιτραπέζιες ελιές σε άλμη. Ορίζονται οι ελιές που επεξεργάζονται με καυστικό νάτριο και στη συνέχεια εμβαπτίζονται σε άλμη, όπου υφίστανται μερική ή ολική γαλακτική
Εφαρμογή Micosat F BS σε ελιές στην Ιταλία για την αντιμετώπιση Σηψιρριζιών (Armillaria mellea)
Σύμφωνα με πειράματα που έγιναν στην Ιταλία σε συνεργασία με τα πανεπιστήμιο της Foggia, της Ancona, και της Potenza, και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο άρθρο με τίτλο: “Resistance induction in
Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς
Ελιές τσακιστές (για άμεση κατανάλωση) Τσακίζουμε τις ελιές και τις ξεπικρίζουμε για 5 – 7 μέρες ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο. Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού


0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!