E. coli O157 σε κιμά και σουτζουκάκια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τ η διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση α) κατεψυγμένου προϊόντος κιμά από βοδινό κρέας, β) κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli O157.

A. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011.

Β. Πρόκειται για κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 g, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269
21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Πηγή:ΕΦΕΤ http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=408

Previous Χημική ή βιολογική αντιμετώπιση του Θρίπα σε αμπέλι
Next Aνακυκλώνοντας τα πλαστικά διχτάκια λαχανικών

About author

You might also like

Διατροφή 0 Comments

Wonderplant: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον γεωργικό τομέα από 4 βιομηχανίες τροφίμων

Wonderplant: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον γεωργικό τομέα από 4 βιομηχανίες τροφίμων NEA ώθηση στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών αλλά και στην ελληνική οικονομία επιχειρεί να δώσει η εταιρία Wonder­plant,

Διατροφή 0 Comments

Ξήρανση φρούτων

Η επιτυχής ξήρανση εξαρτάτε από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και τη καλή κυκλοφορία του αέρα. Προετοιμάστε τα κομμάτια των φρούτων σε ασκορβικό οξύ, κιτρικό οξύ, χυμό λεμονιού ή μίγμα μεταμπισουλφίτ.

Διατροφή 0 Comments

Το σαντορινιό ντοματάκι πάει για Π.Ο.Π. και κερδίζει νέους καταναλωτές

Η φάβα και το ασύρτικο κρασί είναι τα δύο σαντορινιά προϊόντα που έχουν ήδη αναγνωριστεί ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.). Στον ίδιο δρόμο επιχειρεί τώρα να βαδίσει και το τρίτο

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply