Tι είδους τρόφιμα τρώμε;

Η διπλανή φωτογραφία η οποία υπάρχει στο site του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου,
http://www.europarl.europa.eu,
με την ερώτηση “βρείτε τη διαφορά ανάμεσα σε 3 μήλα”;
Διαβάζοντας προσεκτικά τις ετικέτες, γίνεται ξεκάθαρο ποιο έχει καλλιεργηθεί βιολογικά, ποιο συμβατικά και ποιο είναι γενετικά
τροποποιημένο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αυτό δεν θα ήταν εύκολο ακόμα και από έναν ειδικό.

Επομένως είναι μεγάλη η σημασία της ασφάλειας και της ορθής επισήμανσης των προϊόντων, ώστε να γνωρίζετε από πού προέρχονται τα τρόφιμά σας και σύμφωνα με ποια πρότυπα παρήχθησαν, συσκευάστηκαν και πωλήθηκαν

Previous Kατάλληλη επισήμανση -για να γνωρίζουμε τι τρώμε και από πού!
Next Ανακύκλωση - Στα Άδυτα των ... Μπλε Κάδων

About author

You might also like

Βιολογική Γεωργία 0 Comments

Βιολογικά προϊόντα

Βιολογικά προϊόντα Το 15% σχεδόν των τροφίμων που βάζουμε στο σπίτι μας καταλήγει στις χωματερές. Το ποσοστό αυτό μάλιστα φτάνει ενίοτε και το 50% της παραγόμενης τροφής, αν υπολογίσουμε το

Βιολογική Γεωργία 0 Comments

Μεταλαγμένες πατάτες

Κάτω τα χέρια από τις πατάτες μου! της Μυρτώς Πισπίνη (Υπεύθυνη της εκστρατείας για τη γεωργία της Διεθνούς Greenpeace) Όταν ήμουν μικρή νόμιζα ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι παιδικό φαγητό.

Βιολογική Γεωργία 0 Comments

Τα επεξεργασμένα κρέατα «είναι τα χειρότερα για την υγεία»

Τα λουκάνικα, το μπέικον, το κρέας σε κονσέρβα και άλλα είδη επεξεργασμένων κρεάτων αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιοπάθειας, ενώ αντίθετα τα μη επεξεργασμένα κόκκινα κρέατα δεν φαίνεται να σχετίζονται

1 Comment

  1. pol.
    07 Μαΐου, 18:49 Reply

    Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και πολύ περισσότερο αν γίνει πράξη.Ποιοί μηχανισμοί όμως θα ελέγχουν την ποιότητα του προϊόντος και πόσο αξιόπιστοι θα είναι αυτοί?Σε κάθε περίπτωση κάθε είδους ενημέρωση είναι χρήσιμη και σ’έυχαριστούμε γι’αυτό!

Leave a Reply