Tι είδους τρόφιμα τρώμε;
http://www.europarl.europa.eu,
με την ερώτηση “βρείτε τη διαφορά ανάμεσα σε 3 μήλα”;
Διαβάζοντας προσεκτικά τις ετικέτες, γίνεται ξεκάθαρο ποιο έχει καλλιεργηθεί βιολογικά, ποιο συμβατικά και ποιο είναι γενετικά τροποποιημένο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αυτό δεν θα ήταν εύκολο ακόμα και από έναν ειδικό.
Επομένως είναι μεγάλη η σημασία της ασφάλειας και της ορθής επισήμανσης των προϊόντων, ώστε να γνωρίζετε από πού προέρχονται τα τρόφιμά σας και σύμφωνα με ποια πρότυπα παρήχθησαν, συσκευάστηκαν και πωλήθηκαν
About author
You might also like
Βιολογικά προϊόντα
Βιολογικά προϊόντα Το 15% σχεδόν των τροφίμων που βάζουμε στο σπίτι μας καταλήγει στις χωματερές. Το ποσοστό αυτό μάλιστα φτάνει ενίοτε και το 50% της παραγόμενης τροφής, αν υπολογίσουμε το
Μεταλαγμένες πατάτες
Κάτω τα χέρια από τις πατάτες μου! της Μυρτώς Πισπίνη (Υπεύθυνη της εκστρατείας για τη γεωργία της Διεθνούς Greenpeace) Όταν ήμουν μικρή νόμιζα ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι παιδικό φαγητό.
Τα επεξεργασμένα κρέατα «είναι τα χειρότερα για την υγεία»
Τα λουκάνικα, το μπέικον, το κρέας σε κονσέρβα και άλλα είδη επεξεργασμένων κρεάτων αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιοπάθειας, ενώ αντίθετα τα μη επεξεργασμένα κόκκινα κρέατα δεν φαίνεται να σχετίζονται
1 Comment
pol.
07 Μαΐου, 18:49Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και πολύ περισσότερο αν γίνει πράξη.Ποιοί μηχανισμοί όμως θα ελέγχουν την ποιότητα του προϊόντος και πόσο αξιόπιστοι θα είναι αυτοί?Σε κάθε περίπτωση κάθε είδους ενημέρωση είναι χρήσιμη και σ’έυχαριστούμε γι’αυτό!