Wonderplant: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον γεωργικό τομέα από 4 βιομηχανίες τροφίμων

Wonderplant: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον γεωργικό τομέα από 4 βιομηχανίες τροφίμων

http://www.agf.nl/nieuws/2011/0422/wonderplant8.jpg

NEA ώθηση στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών αλλά και στην ελληνική οικονομία επιχειρεί να δώσει η εταιρία Wonder­plant, η οποία δημιουργήθηκε από τους επιχειρηματίες…

Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Chipita), Στ. Νένδου (Select Αρτοσκευάσματα), Αχιλλέα Φώλια (Goody’s), Μιχάλη Αραμπατζή (Ελληνική Ζύμη) και Θέμη Μακρή.

Πρόκειται για ένα πρότυπο συγκρότημα υδροπονικής καλλιέργειας, που αξιοποιεί ολλανδική τεχνογνωσία για την καλλιέργεια κηπευτικών. Διαθέτει ιδιόκτητο τυποποιητήριο και συσκευαστήριο και είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον τομέα της γεωργίας.
Η αρχική επένδυση ξεπέρασε τα 24 εκατ. ευρώ, ενώ το συγκρότημα καλύπτει 120.000 τ.μ. στεγασμένο χώρο σε έκταση συνολικής επιφάνειας 400 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει και δύο τεχνητές λίμνες έκτασης 10.000 τ.μ., που συγκεντρώνουν το βρόχινο νερό, αξιοποιώντας το στην υδροπονική καλλιέργεια. Η εν λόγω επένδυση δημιούργησε 100 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, η οποία υποφέρει από την αποβιομηχάνιση, παρουσιάζοντας υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Τα επίσημα εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις 4 Νοεμβρίου, από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Σημειώνεται ότι η υδροπονία είναι μέθοδος παραγωγής κατά την οποία τα φυτά μεγαλώνουν στο νερό αντί στο χώμα. Με αυτήν εκτιμάται ότι αυξάνεται η αποδοτικότητα της χρήσης του νερού, αφού, από απόδοση 12 – 15 κιλών τομάτας ανά κυβικό μέτρο νερού με τον παραδοσιακό τρόπο στην ύπαιθρο, με την υδροπονία η απόδοση μπορεί να ανέλθει στα 60 – 70 κιλά.

Πηγή: express.gr

Previous 7+1 τροφές που καίνε το λίπος
Next Ρακόμελο το σπιτικόν

About author

You might also like

Διατροφή 0 Comments

Το τυρί που κατακτά τον κόσμο

Μυρωδάτο, μαστιχωτό, γευστικότατο ,και με καταγωγή την Ελλάδα, είναι  μερικά από τα τυριά που  κατακτούν   τον κόσμο εδώ κ αρκετά χρόνια από την Σουηδία μέχρι και τη Σιγκα-πουρη. Στην Μπάλου

Διατροφή 0 Comments

Πώς ξεχωρίζουμε μια καλή μπύρα;

Οι περισσότεροι λάτρεις της μπύρας υποστηρίζουν με θέρμη ότι πίνουν μόνο καλή μπύρα. Τι ακριβώς όμως είναι αυτό που κάνει μια μπύρα “καλή” και πώς το ανακαλύπτουμε;

Διατροφή 0 Comments

E. coli O157 σε κιμά και σουτζουκάκια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντων Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τ η διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση α) κατεψυγμένου προϊόντος κιμά

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply