Σαπούνι από το φυτό Γιούκα (Yucca)
Το Γιούκα, πιθανόν να το έχετε δει σε γλάστρες μέσα σε σπίτια και πολυκατοικίες. Εϊναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό, το οποίο μας έρχεται από την Αμερικανική ήπειρο και είναι πολύ γνωστό/διάσημο στα Ελληνικά σπίτια και κήπους. Το Γιούκα, έχει πολλές χρησιμότητες, όπως το να φτιάχνεις σχοινί από τα φύλλα του, να τρως τα άνθη του και την ρίζα ή να κάνεις σαπούνι από την ρίζα.

Στο παρακάτω βίντεο, παρουσιάζεται ο τρόπος για να βγάλουμε τους χυμούς από την ρίζα, που χρησιμεύουν ως σαπούνι. Απλά καθαρίζουμε την ρίζα και κόβουμε το άσπρο τμήμα της. Αυτό είναι το χρήσιμο μέρος. Το συνθλίβουμε για να βγάλει τους χυμούς που περιέχει και με λίγο νερό, είναι εξαίρετο σαπούνι και σαμπουάν.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7UsIoAgXJ40&feature=player_embedded#!]
Πηγή: fugazigr
About author
You might also like
Σανσεβιέρια η τρίζωνη
Προέρχεται από τις αφρικανικές έρημους που ανήκει στα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου.
Συμβουλές για προστασία από τον παγετό
Αν προβλέπεται οποιαδήποτε μορφή παγετού προστατεύονται όσο είναι δυνατόν τα ευπαθή δέντρα και λοιπά φυτά με ειδικές καλύψεις, όπως ανεμοθραύστες, πλαστικά στη φυλλική επιφάνεια ή οργανική ύλη (π.χ. υγιή φύλλα)
Τι μπορώ να φυτέψω τώρα – Φεβρουάριος
Κηπευτικά: Συνεχίστε τη σπορά και πολύ πιθανώς να χρειαστείτε προστατευμένο σπορείο με: Μπιζέλια, Κουκιά, Μαρούλι σαλάτα, Μαρούλι κεφαλωτό, Μαρούλι λόλα, Φύλλα σαλάτας, Λάχανα, Λάχανο mini, Iceberg mini, Κόκκινο λάχανο mini,


0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!